Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Război între Sandu și Năstase, înainte de prezidențiale

© Maia Sandu/FacebookMaia Sandu și Traian Băsescu
Maia Sandu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Abonare
Funcția de președinte al țării este văzută drept cel mai potrivit instrument pentru provocarea alegerilor parlamentare anticipate în favoarea ”opoziției proeuropene unite”. Însă până atunci trebuie să se consume războiul latent dintre Sandu și Năstase pentru postura de ”candidat unic”.

CHIȘINĂU, 17 mai – Sputnik. Maia Sandu, liderul celui mai nou partid din Moldova (PAS), susține că ar avea o înțelegere cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase.

Potrivit înțelegerii la care ar fi ajuns cei doi politicieni, din partea opoziției proeuropene va fi înaintat un candidat unic la alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în toamna acestui an.

Maia Sandu - Sputnik Moldova
Politică
Moldova mai are un salvator. Maia Sandu şi-a constituit partidul
Totodată, în cadrul unei recente emisiuni la postul TV-7, aceasta a declarat că opoziția proeuropeană ar trebui să câștige funcția de președinte pentru a provoca alegeri parlamentare anticipate, pe motiv că ”societatea nu mai poate tolera această clasă politică”.

Rămâne însă nerezolvată o problemă aparent minoră: dintre cei doi, unul va trebui să renunțe să candideze la funcția de președinte de ”dragul” celuilalt. Astfel, fie Andrei Năstase, fie Maia Sandu va fi ”suporterul” politic al candidatului unic al opoziției proeuropene.

Potrivit politologilor, ambii își dau seama că cel care va deveni ”candidatul unic”, va genera un avantaj extraordinar pentru formațiunea sa în perspectiva anticipatelor, iar formațiunea celuilalt va fi, evident, în dezavantaj. Astfel, până la momentul când ”candidatul unic” va intra în bătălia cu actuala putere politică, va trebui mai întâi să se consume lupta între Sandu și Năstase pentru postura de ”candidat unic”.

Fluxul de știri
0