Protestul euroscepticilor în Italia: drapelul UE, eliminat de pe toate plajele

© Sputnik / Валерий Левитин / Accesați arhiva multimediaPlajă, Italia, interviu
Plajă, Italia, interviu - Sputnik Moldova
Abonare
Antreprenorii italieni din sfera turismului sunt revoltați de noile prevederi ale legislației europene, care ar amenința afacerile de familie în zona plajelor. Aceștia pledează pentru ieșirea din UE, în cazul în care acest domeniu nu va fi reformat.

CHIȘINĂU, 5 aug — Sputnik. Drapelele Uniunii Europene au fost eliminate de pe plajele italiene. În acest fel antreprenorii italieni din domeniul turismului și-au exprimat protestul față de ceea ce ei numesc "abuzurile Uniunii Europene". Astfel, cel puțin în zona țărmului, italienii au decis să-și promoveze "propriul Brexit", scrie publicația Express.co.uk.

Денежные купюры и монеты разных стран/ Euro, dolari, ruble, bancnote - Sputnik Moldova
Băncile italiene se prăbuşesc. Ilie Şerbănescu, despre efectul asupra României

Proprietarii de afaceri de-a lungul coastei din partea Nord-Vest a Italiei încearcă în acest fel să atragă atenția asupra noilor norme impuse de justiția UE, care amenință afacerile locale.

Potrivit unei decizii recente a Curții Europene de Justiție (CEJ), concesiunile de care beneficiază afacerile de familie, de-a lungul țărmului Italiei, trebuie să fie deschise liberei competiției, conform legislației europene.

Localnicii se tem că în acest fel ar putea fi eliminați de pe piață de către companiile multinaționale, care se extind sub protecția Bruxelles-ului și așa-numitei "directive Bolkestein", care stabilește o piață unică a serviciilor în întreaga Uniune.

Într-o declarație comună a celor peste 1500 de firme din stațiunile din jurul Genovei, în care sunt angajate circa 5 mii de persoane, este exprimată temerea că UE ar vrea să distrugă o întreagă ramură a economiei locale.

Australian  farmers rally (File) - Sputnik Moldova
Fermierii italieni protestează împotriva sancțiunilor antirusești

"Suntem cu toții niște britanici, adică, suntem cu toții împotriva tehnocraților de la Bruxelles, care doresc să distrugă o întreagă categorie de antreprenori", au explicat aceștia pentru publicația italiană Il Secolo.

Anterior, familiile care aveau încheiate contracte de concesiune a plajelor private, aveau posibilitatea să-și păstreze afacerea în decursul mai multor generații, licențele de activitate a acestora fiind reînnoite automat.

Noile norme europene prevăd că firmele din alte state trebuie să aibă oportunități egale în sfera serviciilor, astfel că CEJ a confirmat dreptul companiilor străine de a aplica la egal cu cele italiene, punând capăt practicii de prelungire automată a contractelor.

Explicând de ce au ales steagul britanic drept simbol pentru protestul împotriva normelor Bruxelles-ului, Riccardo Borgo, proprietarul unei companii locale, a declarat că și-ar dori propriul Brexit.

Самолет AirMoldova - Sputnik Moldova
Greva dispecerilor aeroportuari italieni a afectat zborurile spre Moldova

"Noi dorim să fim ca britanicii, vrem ca Europa să-și schimbe ritmul", a declarat acesta.

El a mai opinat că în cazul în care Uniunea Europeană nu se va reforma, Italia ar face bine să părăsească UE "trântind ușa", exact așa cum a făcut-o Marea Britanie.

Domenico Mazzitelli, reprezentantul mediului de afaceri din zonă, a recunoscut că a cumpărat o mulțime de steaguri britanice, pentru a le oferi oamenilor de afaceri locali.

Acesta a declarat că nu va permite ca modul lor de viață să fie acaparat de companiile multinaționale: "Am investit în aceste plaje decenii la rând", a spus el.

În ajunul referendumului pentru ieșirea Marii Britaniei din UE, care a avut loc pe 23 iunie, un sondaj de opinie arăta că 48 la sută dintre italieni ar vota de asemenea pentru ieșirea din componența Uniunii Europene, în cazul în care vor avea posibilitatea să se pronunțe în cadrul unui plebiscit.

Fluxul de știri
0