Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

HOMESCHOOLING: în SUA educația în familie surclasează școala publică

© Sputnik / Мирослав РотарьHomeschooling
Homeschooling - Sputnik Moldova
Abonare
În SUA tot mai mulți părinți aleg să-și educe copii acasă. Aproximativ 3 milioane de copii au ales deja educația în familie sau homeschooling-ul.

În SUA, numărul copiilor educați în familie este în continuă creștere. Părinții sunt tot mai nemulțumiți de sistemul de educație american. Numărul celor care au ales homeschooling-ul a crescut cu 75 la sută începând cu anul 1999. Cu toate că procentul copiilor homeschooled este de doar 4% din totalul copiilor de vârstă școală la nivel național, numărul elevilor din clasele primare, ai căror părinți renunță la educația tradițională a crescut de șapte ori mai repede decât numărul copiilor care se înscriu K-12 (sistemul școlar) în fiecare an.

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Educației ar putea "devia" spre polietnism

Potrivit Homeschool Progress Report 2009 — HSLDA, cei care sunt educați în mod independent, se situează de obicei, între per centilă 65 și 89 la examenele de capacitate, în timp ce elevii înmatriculați la școlile tradiționale se situează în medie în a 50-a per centilă. Mai mult decât atât, decalajele dintre elevi, care afectează de mult timp sistemul de învățământ din întreaga țară, nu sunt prezente în mediul homeschooling. Nu există vreo diferență între performanțele copiilor educați acasă, indiferent de sex, nivel de venit, sau rasa/etnie”, precizează publicația culturavieții.ro

„Studii recente apreciază succesul academic al copiilor școliți acasă, observând notele mai mari pe care aceștia le obțin mai târziu, în timpul liceului și în timpul facultății. Atragem atenția că pentru educația unui copil în familie, cheltuielile sunt  aproximativ de 20 de ori mai mici decît cheltuie statul pentru un elev în școlile publice, astfel că un părinte achită de la 500 la 600 de dolari pe an, în comparație cu Statul, care cheltuiește cam 10.000 de dolari”.

Prânz, copii, grădiniță - Sputnik Moldova
Societate
Gata cu mâncarea de proastă calitate în grădinițe și școli

Homeschoolers-ii sunt recrutați cu ardoare de universități precum Massachusetts Institute of Technology, Universitatea Harvard, Stanford University și Duke.

Potrivit sondajului efectuat de National Home Education Research Institute, copiii educați acasă demonstrează o “dezvoltare socială, psihologică și emoțională sănătoasă, și succes la maturitate, fiind chiar mai sociabili decat restul tinerilor educați în mediul școlar tradițional.

”Se așteaptă o creștere notabilă a numărului de copii educați acasă în următorii 5 până la 10 ani. Creșterea va avea loc atât ca valoare absolută cât și ca pondere în populația școlară. Această creștere se va datora faptului că un număr mare dintre acei care au fost educați acasă în anii ‘90 vor începe să-și educe acasă proprii lor copii și succesului permanent de care se bucură elevii școliți acasă”, subliniază cercetătorul dr. Brian Ray în Research Facts on Homeschooling.

În Republica Moldova, Guvernul urmează să  examineze practica învățământului la domiciliu la solicitarea părinților sau a altor reprezentanți legali ai copiilor şi elevilor şi va prezenta Parlamentului propuneri pentru a modifica Codul Educației în vederea oferirii dreptului la acest gen de instruire.

Fluxul de știri
0