Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ministerul Educației ar putea "devia" spre polietnism

© Sputnik / Мирослав РотарьПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Biroului Relații Interetnice din Moldova a relatat că respectiva structură insistă asupra includerii unor specialiști în domeniul instruirii în limbile minorităților naționale în statele de personal ale Ministerului Educației.

CHIȘINĂU, 25 mai — Sputnik. Departamentul de instruire în limbile minorităților naționale va fi restabilit în componenţa Ministerului Educației din Moldova, a comunicat miercuri Oleg Babenco, directorul Biroului Relații Interetnice, în cadrul unei conferinței de presă la Agenţia Sputnik Moldova.

Potrivit acestuia, activitatea de restabilire a respectivei structuri în componența Ministerului Educației este foarte migăloasă și se află deocamdată la etapa tratativelor cu conducerea Ministerului.

Zilele scrisului și culturii slave - Sputnik Moldova
Cum a decurs la Chișinău inaugurarea Zilelor scrisului și culturii slave

"Noi discutăm, ne mișcăm pas cu pas, luptăm pentru această idee. Sper că în curând va fi aprobat orarul și angajat personalul acestei direcții", a spus Babenco.

Potrivit acestuia, în chestiunea satisfacerii cerințelor informaționale ale reprezentanţilor diferitor etnii din Moldova, ar trebui să ne îndreptăm atenţia şi asupra problemei asigurării emisiei în limbile minorităților naționale la "Teleradio-Moldova", unde a existat cândva o redacție de profil.

"la moment această redacție este lichidată, a fost redus şi timpul de emisie în limbile minorităților naționale", a menţionat Babenco.

Vorbind despre rolul pe care-l are diversitatea etnică în existența societății civile din Moldova Babenco a subliniat că Biroul Relații Interetnice pe care îl conduce se pronunță pentru unitatea poporului moldovenesc, indiferent de apartenența etnică a locuitorilor țării.

"Noi suntem interesați ca poporul Moldovei să rămână întotdeauna unitar. Aceasta este poziția noastră civică. Este important să mergem toţi împreună pe calea dezvoltării unui stat moldovenesc unitar, a unei națiuni unitare", a conchis Babenco.

Potrivit acestuia, în țară există multe dificultăți legate de situația politică și social-economică, dar aceste probleme mai degrabă unesc poporul moldovenesc multietnic, decât îl dezbină.

Fluxul de știri
0