Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Gata cu mâncarea de proastă calitate în grădinițe și școli

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaPrânz, copii, grădiniță
Prânz, copii, grădiniță - Sputnik Moldova
Abonare
O serie de produse din carne nu vor mai fi admise în alimentația copiilor din grădinițe și școli. Ministerul Sănătății a luat o asemenea decizie după ce a efectuat o investigație la sesizarea mai multor părinți. Cercetările au scos la iveală o realitate înspăimântătoare.

CHIȘINĂU, 8 iun – Sputnik. Consumul produselor din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri și salamuri) este strict interzis în școli și grădinițe. Serviciul de presă al Ministerului Sănătății subliniază că Ordinul privind consumul produselor din carne în instituțiile de învățământ general a fost publicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova nr. 151-155/991.

Дети - Sputnik Moldova
Societate
Dezvăluiri înspăimântătoare: ce mănâncă copiii la grădiniţe şi şcoli

Potrivit sursei oficiale, documentul prevede excluderea totală a produselor din carne cu adaos de aditivi alimentari (mezeluri și salamuri) din meniurile copiilor și înlocuirea lor cu carne de calitate superioară, de categoria I.

Totodată, potrivit Ministerului Sănătății, specialiștii Centrelor de Sănătate Publică teritoriale și cei din municipiul Chișinău vor monitoriza respectarea dispoziției prezentului ordin și vor stabili/sancționa instituțiile care le ignoră.

Până la sfârșitul lunii iunie, Ministerul Sănătății va aproba noile meniuri pentru copiii din instituțiile de învățământ preșcolar și școlar. Acestea vor conține mai multe fructe de sezon, un spectru mai larg de legume, mâncare bogată în proteine și vor exclude categoric bucatele prăjite.

La elaborarea meniurilor lucrează reprezentanții Ministerului Sănătății, tehnologi în alimentaţie și specialiști în sănătatea copiilor de la Centrul Național de Sănătate Publică, pediatri, dar și părinți. Documentul va fi examinat și de către un expert al Organizației Mondiale a Sănătății.

Ministerul Sănătății precizează că decizia de a interzice consumul de carne cu adaos de aditivi alimentari în școli și grădinițe a fost luată după ce mai mulți părinți au venit cu sesizări la Ministerul Sănătății. În urma acestor sesizări, specialiștii în sănătatea publică au efectuat mai multe probe de laborator, care au demonstrat că produsele din carne procesată nu corespund parametrilor fizico-chimici şi conțin concentrații mari de fosfați și aditivi alimentari.

Fluxul de știri
0