Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Potrivit Corinei Fusu, acești cetățeni ”profanează” și ”manipulează”

© Corin Fusu/FacebookChișinău, monument în memoria victomelor deportărilor staliniste
Chișinău, monument în memoria victomelor deportărilor staliniste - Sputnik Moldova
Abonare
Comercianții ambulanți din preajma gării feroviare din Chișinău au invitat-o pe Corina Fusu, ministrul Educației, să trăiască măcar câteva zile așa cum trăiesc ei.

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Ministrul moldovean al Educației, exponenta Partidului Liberal, Corina Fusu, ar fi rămas oripilată de ceea ce a văzut în preajma monumentului de lângă Gara Feroviare din Chișinău, edificat în memoria victimelor deportărilor staliniste.

Corina Fusu Корина Фусу - Sputnik Moldova
Politică
Scandal: Fusu a calificat Găgăuzia drept ”un raion”. Reacția Bașcanului

Corina Fusu a postat pe una dintre paginile sale de Facebook mai multe imagini cu piața improvizată ce se întinde de-a lungul bulevardului Iuri Gagarin, unde mai mulți oameni nevoiași vând ceea ce au pe lângă gospodărie, pentru a face un ban în plus la pensia mizeră de care au parte.

Corina Fusu a reacţionat dur și univoc în comentariul său la fotografiile postate.

”Profanare și manipulare stil Dodon”, a menționat Fusu, care explică în primele rânduri ale ”verdictului” său de demnitar de stat că ”așa arată scuarul din preajma monumentului ridicat în memoria oamenilor deportați de regimul sovietic în Siberia de ghiață”.

”Târgurile de vechituri nu se organizează în centrele capitalelor, nicăieri în lume”, a mai scris Fusu.

Ministra liberală a Educației a venit cu ”soluție”:

”Le pot sugera spațiul din jurul monumentului lui V.I. Lenin de la Moldexpo”, a punctat aceasta.

Пожар на центральном рынке Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
De ce arde Piața Centrală și ce răspunsuri le datorează Chirtoacă cetăţenilor

Corespondentul Sputnik a solicitat opinia mai multor comercianți ambulanți, care sunt vizați de comentariile Corinei Fusu. Majoritatea absolută a acestora au declarat că nu au mare plăcere să câștige câteva parale în plus pe lângă veniturile foarte mici pe care le au în familie, însă alte posibilități de a se întreține pe sine și pe cei de care îngrijesc nu există.

”Din câte știu, Dorin Chirtoacă este din același partid cu doamna Fusu. De ce liberalii nu au făcut nimic de când se află la guvernare pentru a ne oferi locuri de muncă mai bune, ca să nu fim nevoiți să vindem în stradă? Dorin și noi să putem beneficia de protecția socială de care trebuie să se bucure orice salariat?”, a fost comentariul unei doamne.

Un alt comerciant ambulant a declarat că ”ministra Corina Fusu ar fi trebuit să renunțe la toate privilegiile și să trăiască măcar câteva zile așa cum trăiesc sărmanii oameni care vând lucruri de pe lângă casă pentru a supraviețui și atunci nu ar mai spune niciodată în viață ceea ce a spus”.

”Nici nu vreau să aud de ea. O ia mașina guvernului de acasă, are salariu la care eu nici nu pot visa. Nu-i pasă de cei ca mine. O interesează mai mult acest monument, decât oamenii vii”, a declarat un alt comerciant din fața gării feroviare din capitală.

© Vitalie Sprînceană/FacebookPostare pe Facebook, contul lui Vitalie Sprînceană
Postare pe Facebook, contul lui Vitalie Sprînceană - Sputnik Moldova
Postare pe Facebook, contul lui Vitalie Sprînceană
Fluxul de știri
0