Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Filat, patru luni în arest. Soţia acestuia îi transmite un mesaj lui Ghimpu

© Photo : Тribuna.mdVlad Filat
Vlad Filat - Sputnik Moldova
Abonare
Soţia ex-premierului Vladimir Filat, care se află în arest preventiv la Penitenciarul nr.13, îl îndeamnă pe liberalul Mihai Ghimpu „să mai stea în copac”.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Soţia ex-premierului Vladimir Filat, învinuit de procurori de corupere pasivă şi trafic de influenţă în dosarul fraudelor bancare, scrie într-o postare pe pagina sa de socializare că ceea ce i se întâmplă politicianului nu a impresionat Bruxelles-ul şi că liderul PL, Mihai Ghimpu, ar mai trebui „să stea în copac”. 

Ghimpu Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sfatul lui Ghimpu către Filat: să colaboreze cu ancheta pentru o pedeapsă uşoară

„Astăzi se fac patru luni de la arestarea politicianului Vlad Filat. Se pare că Uniunea Europeană nu a rămas impresionată de această linşare publică pusă la cale de PL şi PD şi-i cere domnului Mihai Ghimpu să mai stea în copac”, scrie soţia ex-premierului pe pagina sa de socializare.

Miniştrii de Externe din statele Uniunii Europene au aprobat luni o rezoluţie cu privire la Moldova în care cer conducerii de la Chişinău să investigheze „jaful miliardului” din sistemul bancar al Republicii Moldova în cadrul unei anchete imparţiale şi aprofundate, să se asigure că fondurile deturnate vor fi recuperate, iar persoanele vinovate vor ajunge pe mâna justiţiei. 

Valeriu Streleț Валерий Стрелец - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Streleţ: a furat al nostru, dar a permis al vostru

Organul de urmărire penală îl anchetează pe Filat în baza articolelor 324 alineat 3, litera b şi 326 alineat 3, litera a. Fostul premier este acuzat de corupere pasivă în proporţii deosebit de mari şi trafic de influenţă cu primirea de bunuri sau avantaje în proporţii deosebit de mari. Acesta este învinuit că, în perioada în care deţinea funcţia de prim-ministru, ar fi primit de la un om de afaceri mijloace financiare şi bunuri în sumă de 250 milioane de dolari pentru acordarea diferitor servicii. 

Ex-premierul a fost reţinut la 15 octombrie 2015, imediat după ce i-a fost retrasă imunitatea parlamentară. Acesta se află în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13 din Chişinău.

 

Fluxul de știri
0