Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce informaţii li s-a oferit generalilor americani în Parlamentul Moldovei

© Parlamentul RMgenerali militari SUA
generali militari SUA - Sputnik Moldova
Abonare
Grupul de generali şi amirali americani au vizitat luni Parlamentul de la Chişinău unde s-au întâlnit cu preşedintele comisiei pentru securitate naţională, liberalul Veaceslav Untilă.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Situația din domeniul securității naționale și regionale a fost discutată, luni, în cadrul întrevederii președintelui comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică, Veaceslav Untilă, cu delegaţia de generalii şi amiralii americani, aflaţi într-o vizită de documentare în ţara noastră. 

Самолет ВВС США, avion milirat SUA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cine a invitat generalii şi amiralii americani în Moldova

Şaptesprezece generali şi amirali și un membru civil al Serviciului Executiv Superior al Departamentului Apărării al SUA se află într-o vizită la Chișinău. Vizita va dura până la 16 februarie și face parte dintr-un turneu regional al militarilor americani.  Acest grup face parte din cursul de studii executiv Capstone care studiază securitatea națională și politica externă.

Untilă i-a informat pe generalii americani despre activitatea comisiei pentru menținerea securității țării, referindu-se la efectuarea controlului parlamentar, activitatea specială de investigații, activitatea Serviciului de Informații și Securitate, elaborarea Strategiei securității naționale. 

В Молдову прибыла группа американских генералов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Detalii despre agenda generalilor americani la Chişinău

Președintele Comisiei s-a referit și la provocările actuale în domeniul securității statului și le-a vorbit militarilor despre situația din regiunea transnistreană.

Untilă și-a exprimat recunoștința pentru asistența SUA în domeniul securității și apărării. „Din 1992, Republica Moldova a fost doar un consumator de securitate, însă, începând cu 2006, datorită inclusiv suportului partenerilor americani, a devenit un furnizor al securității. Sub egida ONU, ofițerii noștri participă la acțiuni pacificatoare. Avem ostași în Kosovo, Ucraina, Irak și în alte teritorii unde au loc conflicte militare”, a menţionat preşedintele Comisei.

Generalii şi amiralii americani au venit la Chişinău cu un avion militar al US AIR FORCE, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în ziua de vineri, 12 februarie.

Fluxul de știri
0