Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Detalii despre agenda generalilor americani la Chişinău

© Sputnik / facebook.com/U.S.EmbassyMoldovaВ Молдову прибыла группа американских генералов
В Молдову прибыла группа американских генералов - Sputnik Moldova
Abonare
Generalii şi amiralii americani sosiţi într-o vizită de documentare în Moldova vor avea întrevederi cu ministrul Apărării, viceministrul de Externe, vicepremierul pentru reintegrare şi preşedintele comisiei pentru securitate naţională.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Generalii şi amiralii americani aflaţi într-o vizită de documentare în Moldova vor avea întrevederi cu mai mulţi membri ai Guvernului, a precizat pentru Sputnik serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chişinău.

„Delegaţia americană va avea întrevederi cu ministrul Apărării Anatol Şalaru, viceministrul afacerilor Externe Daniela Cujbă, vicepremierul pentru reintegrare George Balan şi preşedintele comisiei parlamentare pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică Veaceslav Untilă”, a declarat pentru Sputnik serviciul de presă al Ambasadei SUA la Chişinău. 

Самолет ВВС США, avion milirat SUA - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Chişinău a aterizat un avion militar american

La Chişinău, generalii şi amiralii americani au venit cu un avion militar al US AIR FORCE, care a aterizat pe Aeroportul Internaţional Chişinău în ziua de vineri, 12 februarie.

Delegaţia militară americană care se află într-o vizită de cinci zile la Chişinău nu a fost invitată de oficialităţile Republicii Moldova.

„Generalii şi amiralii americani nu au fost invitaţi de Ministerul Apărării. Acesta se află în Moldova în cadrul unui studiu de documentare”, au declarat pentru Sputnik la serviciul de presă al Ministerului Apărăii.

Şaptesprezece generali şi amirali și un membru civil al Serviciului Executiv Superior al Departamentului Apărării al SUA se află într-o vizită la Chișinău. Vizita va dura până la 16 februarie și face parte dintr-un turneu regional al militarilor americani, potrivit Ambasadei SUA în Moldova.

”Acest grup face parte din cursul de studii executiv Capstone care studiază securitatea națională și politica externă. În Moldova ei se vor întâlni cu oficialități din guvern, cu membri ai societății civile și vor vizita monumente culturale”, informează Ambasada SUA într-un comunicat de presă.

Turul regional al militarilor SUA mai include vizite în Ucraina, Estonia, Germania și Belgia.

Fluxul de știri
0