Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine a invitat generalii şi amiralii americani în Moldova

© Sputnik / Михаил Палинчак / Accesați arhiva multimediaСамолет ВВС США, avion milirat SUA
Самолет ВВС США, avion milirat SUA - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Generalii americani se află la Chişinău în cadrul unui studiu de documentare, aceştia nu au fost invitaţi la Chişinău de conducerea ţării.

CHIȘINĂU, 15 feb – Sputnik. Delegaţia militară americană care se află într-o vizită de cinci zile la Chişinău nu a fost invitată de oficialităţile Republicii Moldova.

„Generalii şi amiralii americani nu au fost invitaţi de Ministerul Apărării. Aceştia se află în Moldova în cadrul unui studiu de documentare”, a declarat pentru Sputnik — Moldova locotenent-colonelul Diana Grădinaru, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărăii. 

В Молдову прибыла группа американских генералов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Misterul avionului militar american pe Aeroportul Chișinău a fost dezlegat

Şaptesprezece generali şi amirali și un membru civil al Serviciului Executiv Superior al Departamentului Apărării al SUA se află într-o vizită la Chișinău. Vizita va dura până la 16 februarie și face parte dintr-un turneu regional al militarilor americani, potrivit Ambasadei SUA în Moldova.

”Acest grup face parte din cursul de studii executiv Capstone care studiază securitatea națională și politica externă. În Moldova ei se vor întâlni cu oficialități din guvern, cu membri ai societății civile și vor vizita monumente culturale”, informează Ambasada SUA într-un comunicat de presă.

Turul regional al militarilor SUA mai include vizite în Ucraina, Estonia, Germania și Belgia.

Fluxul de știri
0