Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Poliţia oferă detalii despre mărturiile lui Ghimpu şi despre cămaşa ruptă

© Sputnik / Rodion ProcaGhimpu
Ghimpu - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Liderul PL Mihai Ghimpu a mers la Direcţia urmărire penală a IGP unde a depus declaraţii pe marginea loviturilor primite la protestele din 20 ianuarie.

CHIŞINĂU, 13 feb – Sputnik. Liderul PL Mihai Ghimpu a depus declaraţii în cadrul dosarului deschis de poliţie pe faptul dezordinilor în masă care au avut loc la 20 ianuarie în timpul protestelor din faţa Parlamentului generate în violenţe, a declarat pentru Sputnik-Moldova şefa Secţiei relaţii cu publicul a Inspectoratului General de Poliţie Tamara Procopii. 

Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu: protestatarii mi-au rupt cămaşa

„Cazul este investigat de Direcţia urmărire penală a IGP”, a adăugat Procopii.   

Tamara Procopii nu a precizat ce statut are liberalul în acest dosar, dar nici faptul dacă Ghimpu a prezentat la poliţie expertiza medico-legală care să stabilească gravitatea leziunilor pe care le-a primit în urma loviturilor din partea mai multor protestatari sau alte corpuri delicte. 

Purtătorul de cuvânt al IGP a mai declarat pentru Sputnik că în cadrul acestui dosar au mai depus mărturii şi alţi deputaţi din Parlamentul Moldovei. Procopii a evitat să ofere nume concrete ale parlamentarilor care au depus mărturii. 

Mihai Ghimpu a declarat săptămâna aceasta că în cadrul protestelor din 20 ianuarie de la Parlament a fost bătut mai rău decât au reuşit să filmeze jurnaliştii. Potrivit liberalului, cel care apare în imagini precum că îl salvează de fapt l-a bătut şi chiar i-a rupt cămaşa. 

Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mihai Ghimpu reacţionează după loviturile primite de la protestatari

„Nu m-a salvat nimeni. Acesta care m-a apucat, m-a târât de sus. El mi-a rupt cămaşa, am dat-o la poliţie. Nu vreau să povestesc multe. Cred că mai mare răspundere trebuie să o poarte nu cei care au ridicat mâna, dar cei care au instigat. Nu am să las cu una cu două să treacă acest lucru. Legea îşi va spune cuvântul”, a declarat Ghimpu. 

 Liderul PL a precizat că nu a solicitat pază suplimentară din partea statului.

„Am să-mi pun arma în maşină”, a notat acesta. 

Pe cazul violențelor comise în seara zilei de 20 ianuarie la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă. Grupul de urmărire penală întreprinde toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea și provocarea acţiunilor violente. 

În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

Fluxul de știri
0