Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu reacţionează după loviturile primite de la protestatari

© Sputnik / Мирослав РотарьМихай Гимпу
Михай Гимпу - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că nu le poartă pică celor care l-au lovit miercuri în timp ce ieşea din Parlament şi că „lupta continuă”.

CHIŞINĂU, 21 ian – Sputnik. Liderul PL Mihai Ghimpu a venit şi cu o reacţie la ceea ce i s-a întâmplat miercuri, când a ieşit din sediul Parlamentului. 

Mihai Ghimpu a fost lovit cu pumnii în cap de mai mulţi protestatari furioşi, adunaţi miercuri în jurul Parlamentului la un protest împotriva învestirii Guvernului Pavel Filip. 

„Cine se supără pe poporul furat, flămând, manipulat și înfuriat poartă vină în nefericirea lui; cine luptă pentru el mai departe, obține fericirea lui dar și pedepsirea de către popor a acelor, care i-au folosit necazurile în interesul lor păgân. Așadar, „dragii mei amici”, lupta continuă!”, a scris liderul liberalilor pe pagina sa de socializare

Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Mihai Ghimpu s-a ales cu capul spart după ce a ajuns în mâinile protestatarilor

Mai multe camere de luat vederi l-au surprins pe Mihai Ghimpu în mijlocul protestatarilor, care l-au purtat prin mulţimea din faţa Parlamentului. Unii manifestanţi i-au aplicat liderului liberalilor mai multe lovituri.

Ghimpu, spre deosebire de restul deputaţilor, a preferat să iasă din clădirea Parlamentului ca în zilele obişnuite. Ceilalţi deputaţi au fost evacuaţi din clădirea Legislativului de forţele de ordine.

Miercuri, a mai avut de suferit un lider politic, şi acesta alegându-se cu capul spart. Este vorba despre membrul Platformei DA, Chiril Moţpan, care a încercat să stăpânească mulţimea furioasă care vroia să ia cu asalt clădirea Parlamentului.

În urma violenţelor de miercuri din jurul Parlamentului, 15 persoane au fost rănite. Şeful secţiei medicină urgentă, Igor Curov, a declarat pentru Sputnik că  au fost înregistrate 15 cazuri de traumatisme. Dintre cei 15 răniţi 9 sunt poliţişti, iar 6 – civili. Sursa a mai precizat că persoanele rănite s-au ales cu traume în regiunea capului, precum şi cu răni şi traume ale aparatului locomotor. După aplicarea pansamentului, toate persoanele au plecat acasă. 

Fluxul de știri
0