Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mihai Ghimpu: protestatarii mi-au rupt cămaşa

© Sputnik / Евгений ПанасенкоПарламент Молдовы
Парламент Молдовы - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că în timpul protestelor din 20 ianuarie protestatarii l-au bătut şi chiar i-au rupt cămaşa în care era îmbrăcat.

CHIŞINĂU, 13 feb – Sputnik. Liderul PL Mihai Ghimpu a declarat săptămâna aceasta că în cadrul protestelor din 20 ianuarie de la Parlament a fost bătut mai rău decât au reuşit să filmeze jurnaliştii. Potrivit liberalului, cel care apare în imagini precum că îl salvează de fapt l-a bătut şi chiar i-a rupt cămaşa. 

Ghimpu - Sputnik Moldova
Politică
Mihai Ghimpu s-a ales cu capul spart după ce a ajuns în mâinile protestatarilor

„Nu m-a salvat nimeni. Acesta care m-a apucat, m-a târât de sus. El mi-a rupt cămaşa, am dat-o la poliţie. Nu vreau să povestesc multe. Cred că mai mare răspundere trebuie să o poarte nu cei care au ridicat mâna, dar cei care au instigat. Nu am să las cu una cu două să treacă acest lucru. Legea îşi va spune cuvântul”, a declarat Ghimpu în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune. 

Liderul PL a precizat că nu a solicitat pază suplimentară din partea statului.

„Am să-mi pun arma în maşină”, a notat acesta. 

Pe cazul violențelor comise în seara zilei de 20 ianuarie la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracţiunii de dezordini în masă. Grupul de urmărire penală întreprinde toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele a circumstanţelor cazului şi identificarea persoanelor implicate în comiterea și provocarea acţiunilor violente. 

În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

Fluxul de știri
0