Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Produse parafarmaceutice contrafăcute, în Moldova

© IGPbani, lei, dolari, euro
bani, lei, dolari, euro - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii au descoperit o linie clandestină de preparare a produselor parafarmaceutice, care erau vândute în Moldova şi peste hotare.

CHIŞINĂU, 8 feb – Sputnik. O linie clandestină de preparare a produselor parafarmaceutice  a fost demascată  de poliție. ”Afacerea” era condusă de o familie, soț, soție și fiul, în vârstă de 62, 48 și respectiv 24 de ani.  Oamenii legii au investigat timp de 4 luni acţiunile ilegale ale suspecţilor.

Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Care sunt medicamentele ce nu se mai găsesc demult în Moldova

În procesul de producere a preparatelor erau utilizate nuci verzi și produsul petrolier „Kerosen”, iar tinctura obținută era ambalată în recipiente din plastic cu volumul de 125 ml și comercializată atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și în străinătate.

Forțele de ordine au ridicat mai multe sticluţe cu tinctură şi zeci de butoaie în care era păstrat o cantitate mare de produs parafarmaceutic în proces de preparare. Valoarea bunurilor depistate  este de circa 20 de milioane de lei.

Secțiile clandestine activau în condiții antisanitare și cu încălcarea regulilor antiincendiare.

Капельница - Sputnik Moldova
Un voluntar care a participat la testarea unui medicament a murit în Franţa

Oamenii legii au stabilit că, în perioada anilor 2012 – 2015, membrii grupării au obţinut un venit ilegal din activitatea desfăşurată în mărime de peste 1,8 milioane lei.

Bărbații au fost reținuți pe un termen de 72 de ore. Pe numele afaceriştilor a fost deschis un dosar penal pentru evaziune fiscală. Persoanele culpabile de o asemenea infracțiune riscă amendă de la 60 mii până la 100 mii de lei sau cu închisoare de până la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.

Fluxul de știri
0