Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care sunt medicamentele ce nu se mai găsesc demult în Moldova

© SputnikЛекарства Medicamente
Лекарства Medicamente - Sputnik Moldova
Abonare
Lista medicamentelor care au devenit de la un timp de negăsit în Moldova a început să se lărgească.

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Angajaţii mai multor farmacii din Chișinău i-au  comunicat corespondentului Sputnik care sunt preparatele medicale ce nu mai sunt aduse demult în Moldova.

Anterior, agenția a reușit să afle că a ajuns de negăsit medicamentul pentru bolile de inimă kardiket.

Работа государственной аптеки во Владивостоке - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mai multe medicamente se scumpesc

Angajații de la farmaciile din capitală au precizat că acest preparat lipsește de pe piața din ţară mai bine de patru luni.

Potrivit acestora, în ultimele două luni nu se importă nici analogul kardiketului — monosan.

Lipsește în farmacii și unguentul cu tetraciclină, utilizat în tratamentul ochilor. Și dacă un analog al acestuia mai poate fi găsit, cel puțin la Chișinău, atunci medicamentele pentru inimă menţionate mai sus nu pot fi substituite cu nimic altceva.

Anterior, corespondentul Sputnik s-a adresat Ministerului Sănătății cu întrebarea dacă este adevărat că populaţia din Moldova nu-și poate procura medicamentele de care au nevoie, și dacă este așa, de ce a fost întreruptă livrarea acestor medicamente pe piaţă. Consilierul ministrului de resort, Galina Sănduță, a promis cu amabilitate să ne prezinte mai târziu această informație de care este interesată mass-media, dar mai ales cetățenii.

Fluxul de știri
0