Un voluntar care a participat la testarea unui medicament a murit în Franţa

© Sputnik / Евгений ПанасенкоКапельница
Капельница - Sputnik Moldova
Abonare
Pacientul care a intrat în moarte cerebrală după ce a participat la testarea unui medicament în Franţa a murit în după amiaza zilei de duminică, au comunicat surse mediile de informare din lume.

Chişinău, 17 ian — Sputnik. Este vorba despre un voluntar care a participat la un test clinic, alături de alte 90 de persoane.

Şase persoane au ajuns în total la spital după testarea noului medicament. Potrivit digi24.ro, alte trei persoane au leziuni cerebrale permanente și vor rămâne cu handicap. Toţi voluntarii vor fi supuşi unor analize medicale detaliate.

Deocamdată nu este clar dacă de vină este substanţa, care fusese deja testată pe animale, sau doza primită de voluntari.

Spital - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Alertă maximă. În Moldova începe vaccinarea urgentă împotriva virusului gripal

Experimentele s-au efectuat la un laborator privat din vestul Franţei, iar firma care le-a solicitat este compania farmaceutică portugheză Bial, informează descopera.ro.

Incidentele au avut loc în prima fază a procesului — în care, după probe efectuate pe diverse animale, medicamentul le-a fost administrat pe cale orală unor voluntari sănătoşi.

Într-un comunicat al Ministerul francez al Sănătăţii se menţionează că laboratorul a informat Agenţia naţională pentru securitatea medicamentelor şi produselor în domeniul sănătăţii că a întrerupt testele şi că a chemat toţi voluntarii pentru analize.

În Franța se desfăşoară o anchetă pe acest caz.

Fluxul de știri
0