Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliţia, dislocată la instituţiile importante ale statului

© Sputnik / Miroslav RotariСперва полицейский кордон у заднего входа в парламент выглядел во так - малочисленно.
Сперва полицейский кордон у заднего входа в парламент выглядел во так - малочисленно. - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru asigurarea ordinii publice la protestele de duminică au fost dislocate toate subdiviziunile MAI.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. În preajma principalelor instituţii ale statului au fost dislocate sute de poliţişti. Clădirile Parlamentului, Guvernului, Reşedinţei de Stat şi altor instituţii guvernamentale importante sunt păzite de cordoane de poliţişti echipaţi cu căşti şi scuturi. 

Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAI avertizează: printe protestatarii de duminică vor fi provocatori

Membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA organizează duminică un nou protest concertat împotriva guvernării. Manifestanţii anunţă că vor cere în cadrul mitingului anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a declarat în ajun că participanții și organizatorii protestelor sunt responsabili de desfășurarea pașnică a întrunirilor și sunt inadmisibile actele de violență, comportament agresiv și distrugerea bunurilor statului. Jizdan a precizat că pentru asigurarea ordinii publice la protestele de duminică au fost dislocate toate subdiviziunile MAI. 

Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cei care au lovit deputații și polițiștii au fost identificați

La 20 ianuarie, protestatarii au luat cu asalt clădirea Parlamentului. Aceştia au reuşit să forţeze uşa din spate a Legislativului şi să intre la etajul întâi al forului legislativ. Manifestanţii au distrus mai multe obiecte, printre care şi un detector de metale, care costă în jur de 40 de mii de euro. 

În acea zi, ministrul interimar de Interne Oleg Balan, care îşi mai exercita încă funcţia în condiţiile în care Guvernul Filip învestit de Parlament nu a depus jurământul, a dispărut din vizor. Acesta şi-a deconectat telefoanele, iar ulterior a părăsit ţara. Potrivit unor surse, Bălan nici astăzi nu este în Republica Moldova. 

 

Fluxul de știri
0