Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

MAI avertizează: printe protestatarii de duminică vor fi provocatori

© Sputnik / Miroslav RotariProteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016
Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru asigurarea ordinii publice la protestele de duminică au fost mobilizate toate subdiviziunile MAI, care anunță că este gata să facă față provocărilor.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Ministrul de Interne, Alexandru Jizdan, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă că pentru asiurarea ordinii publice la protestele de duminică din Chișinău au fost mobilizate toate forțele de ordine ale MAI.

“Nu vom admite ca portestele pașnice de duminică să se transforme în violențe. Vă asigur că vom contracara acțiunile nedorite care ar duce la urmări nefaste. Îndemnăm organizatorii protestelor să-și asume tot ce se va întâmpla duminică în stradă”, a declarat șeful MAI. 

Protest Poliție Parlament - Sputnik Moldova
Politică
Manifestanţii continuă asaltul Parlamentului şi aplică gaze lacrimogene

Jizdan a menționat că MAI dispune de informații operative potrivit cărora duminică printre manifestanți vor fi și porvocatori. 

“Se confirmă informația că posibil mâine în gloată vor fi porvocatori care vor încerca să transforme o manifestație pașnică în una violentă”, a comunicat ministrul. 

Acesta a rugat organizatorii protestelor să conștientizeze responsabilitatea pe care o poartă și să nu admită provocatori printre manifestanți. Forțele de ordine îndeamnă protestatari să coopereze cu polițiștii, astfel ca manifestațiile să se desfășoare într-un mod pașnic.

Potrivit MAI, duminică în capitală vor fi organizate două întruniri: pe de o parte manifestațiile concertate ale PSRM, Partidului Nostru și Platformei DA, iar pe de altă parte un miting de susținere a guvernului învestit.

În capitală vor fi amenajate parcări speciale unde va putea staționa transportul persoanelor care vor veni din raioanele țării. 

Poliția a avertizat protestatarii să nu vină cu obiecte interzize la manifestație, să nu-și acopere fețele și să poartă răspunderea personală pentru comportamentul manifestat. 


Fluxul de știri
0