Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei care au lovit deputații și polițiștii au fost identificați

© Sputnik / Miroslav RotariПротест Парламент Молдовы 20.01.2016
Протест Парламент Молдовы 20.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția a identificat persoanele care au devastat Parlamentul și au lovit polițiștii și deputații în ziua de miercuri, 20 ianuarie.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Forțele de ordine au identificat persoanele care au vandalizat etajul întâi al Parlamentului și au lovit deputați, miniștri și polițiști în ziua protestelor de miercuri, 20 ianuarie, a declarat sâmbătă în cadrul unei conferințe de presă minisitrul de Interne, Alexandru Jizdan. 

Шаг за шагом полицейские отступали под напором протестующих. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Deputaţi şi miniştri bătuţi. Ministrul Culturii, scoasă în braţe din Parlament

 “Numărul acestora este de câteva zeci. Aceste persoane au încălcat legea, și anume Codul Penal. Persoanele respective au fost telefonate astăzi și anunțate despre ilegalitățile comise și pedepsele care le riscă. Persoane reținute nu sunt. Procedura de investigație durează”, a declarat ministrul de interne. 

Potrivit lui Jizdan, la 20 ianuarie în rezultatatul violențelor au avut de suferit 27 de angajați ai MAI, dintre care 10 sunt internați în spital.

Pe cazul violențelor comise în seara zilei de miercuri la sediul Parlamentului Republicii Moldova este pornită urmărirea penală, faptele fiind investigate sub aspectul comiterii infracțiunii de dezordini în masă. În cazul stabilirii vinovăţiei persoanelor în organizarea şi participarea la dezordini în masă, legea penală prevede o pedeapsă de până la 8 ani închisoare.

 

 

 

Fluxul de știri
0