Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

ÎPS Vladimir: orice neînţelegeri care apar în societate trebuie rezolvate paşnic

© Sputnik / Мирослав Ротарькафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР
кафедральный собор Митрополит ВЛАДИМИР - Sputnik Moldova
Abonare
Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a făcut un apel către cetăţeni să rezolve problemele apărute pe cale paşnică şi să nu admită instalarea haosului în societate.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. Mitropolitul Chişinăului şi a Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, a făcut un apel către persoanele care vor ieşi duminică la protest să nu se lase influenţaţi de provocatori şi să nu admită instalarea haosului şi urii în societate.  

Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Duminica protestelor la Chişinău

„Ne-a întristat peste măsură să vedem în ultimele zile că societatea noastră este zbuciumată de instigări la ură și violență. Aceste lucruri dezbină poporul nostru, ne împiedică să fim alături unii de alții, așa cum ar fi corect și creștinește. Orice neînțelegeri care apar în societate trebuie rezolvate în mod pașnic. Or, creștinii noștri, indiferent de naționalitate și orientare politică, trebuie să conlucreze împreună în duhul păcii și al dragostei”, afirmă Mitropolitul în adresarea sa către cetăţeni. 

„Facem apel la înțelepciunea și la înțelegerea tuturor credincioșilor noștri. Nu vă vindeți sufletele în schimbul unor iluzii false, nu permiteți instalarea haosului și a urii în societatea noastră! Să ne protejăm copiii, viitorul familiilor noastre, să păstrăm Moldova în liniște și în armonie”, îndeamnă ÎPS Vladimir. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anunț important făcut de Andrian Candu

Potrivit Mitropolitului, dreptatea nu se obține nicidecum prin instigare la violență și la dezbinare. 

Membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA organizează duminică un nou protest concertat împotriva guvernării. Manifestanţii anunţă că vor cere în cadrul mitingului anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a declarat în ajun că participanții și organizatorii protestelor sunt responsabili de desfășurarea pașnică a întrunirilor și sunt inadmisibile actele de violență, comportament agresiv și distrugerea bunurilor statului.

 

Fluxul de știri
0