Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Duminica protestelor la Chişinău

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016
Протест 21.01.2016 Proteste 21.01.2016 - Sputnik Moldova
Abonare
Susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA organizează duminică, începând cu ora 11.00, un nou protest concertat împotriva guvernării.

CHIŞINĂU, 24 ian – Sputnik. Membrii şi susţinătorii PSRM, Partidului Nostru şi Platformei DA organizează duminică un nou protest concertat împotriva guvernării. Manifestanţii anunţă că vor cere în cadrul mitingului anularea votului de învestire a Guvernului Filip, dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor parlamentare anticipate. 

Proteste 22.01.2016 Протест 22.01.2016 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
MAI avertizează: printe protestatarii de duminică vor fi provocatori

Protestul urmează să înceapă la ora 11.00. 

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a declarat în ajun că participanții și organizatorii protestelor sunt responsabili de desfășurarea pașnică a întrunirilor și sunt inadmisibile actele de violență, comportament agresiv și distrugerea bunurilor statului. Toate acțiunile care contravin legii vor fi pedepsite conform legislației. 

La protestele de duminică toate subdiviziunile Ministerului de Interne sunt mobilizate în scopul asigurării bunei desfășurări a evenimentului, iar pentru a preveni situații ca cea din 20 ianuarie din Parlament au fost stabilite proceduri legale foarte precise pentru a opri imediat orice manifestare violentă, astfel încât, nimeni să nu aibă de suferit. 

Dodon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Dodon răspunde majorității parlamentare

Ministerul Afacerilor Interne face apel la cetățeni să nu se lase provocați și manipulați, să refuze orice incitare la manifestări violente și să sesizeze imediat organelor de ordine.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă  conducătorii auto să evite centrul capitalei, în special bd. Ștefancel Mare și Sfânt. În timpul întrunirilor, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecționată pe străzile adiacente acestora.

 


Fluxul de știri
0