Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon răspunde majorității parlamentare

© Sputnik / Miroslav RotariDodon
Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PSRM, Igor Dodon, a declarat că protestatarii trebuie să fie și mai activi, iar protestele nu vor conteni până nu vor fi declanșate alegeri parlamentare anticipate.

CHIȘINĂU, 23 ian – Sputnik. Liderul PSRM, Igor Dodon, a reacționat la răspunsul majorității parlamentare dat revendicărilor protestatarilor, care cer anunlarea votului de învestire a Guvernului Pavel Filip, dizolvarea Parlamentului și declanșarea alegerilor parlamentare antiicpate.  

“Protestele continuă. Nu a mai rămas mult până la victorie. Guvernarea oligarhică nu vrea să cedeze. Partenerii de dezvoltare încep să conștientizeze că trebuie să susțină poporul și nu oligarhii”. 

Андриан Канду - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Anunț important făcut de Andrian Candu

Așa a răspuns unul din liderii protestatarilor, Igor Dodon, la apelul președintelui Parlamentului Andrian Candu de a se așeza la masa de dialog. Candu a menționat că din punct de vedere juridic în prezent nu există nici un temei de a declanșa alegeri parlamentare anticipate. Speakerul i-a invitat pe protestatari luni, 25 ianuarie, la discuții. Acesta a solicitat protestatarilor să prezinte o analiză juridică care să justifice alegerile anticipate.  

“Trebuie să fim și mai activi”, a replicat Dodon.

Duminică, 24 ianuarie, la ora 11.00, protestatarii uniți – PSRM, Partidul Nostru, Platforma DA – au anunțat o amplă manifestație în centrul Chișinăului. 

 

 

 

Fluxul de știri
0