Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Autobuze noi şi facilităţi la plata călătoriilor pentru orheieni

© из архива примэрии ОргееваНовые автобусы в Оргееве
Новые автобусы в Оргееве - Sputnik Moldova
Abonare
Parcul de transport public din Orhei va fi reînnoit, iar locuitorii oraşului vor beneficia de facilităţi la plata călătoriei

CHIŞINĂU, 17 dec — Sputnik. Joi, la Primăria Orhei a fost prezentat Proiectul noului transport public urban. Evenimentul a avut loc la în prezența a peste 270 de invitați. Invitatul de onoare a fost Ambasadorul Republicii Belarus în RM, Serghei Ciciuk.

La eveniment au participat primarul orașului Orhei, Ilan Șor, președintele raionului Orhei, Tudor Golub, directorul general al companiei CBS Motors, dealer oficial MAZ în Moldova, Denis Luchianiuc, directorul general al companiei Pacific Motors, distribuitor oficial Hyundai în Moldova, Veaceslav Gheorghiev.

Orhei, magazine sociale - Sputnik Moldova
Societate
Patru magazine sociale la Orhei. Cine sunt beneficiarii

Potrivit comunicatului remis de serviciul de presă al Primăriei Orhei, pe de e data de 15 decembrie au fost semnate contractele de procurare a 12 autobuze МАZ 206, cu o capacitate de transport de 72 de pasageri și a 19 microbuze Hunday H350, cu o capacitate de transport de 23 pasageri. Conform condițiilor de contractare, autobuzele МАZ urmează să fie livrate în decurs de 60 zile, iar Hyundai — în 90 zile.

După testările de rigoare, autobuzele noi vor ieși pe rutele orășenești, potrivit planului, în aprilie 2016.

Actualmente, cele 33 de maxi-taxiuri care circulă pe rutele orăşeneşti, din cele 44 înregistrate, sunt în marea lor majoritate vechi şi uzate.

Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Locuitorii din Orhei plătesc mai puţin pentru consumul de apă

Prin urmare, în conformitate cu proiectul noului transport public urban, în aprilie 2016 întregul parc auto din localitate va fi reînnoit.

„După ce pe rute vor fi puse autobuzele noi, locuitorii orașului Orhei vor primi facilități la plata călătoriei. Fiecare orășean va putea beneficia zilnic de 2 călătorii gratuite în transportul public urban. Orășenii care dețin cardul social (pensionari, veterani de război, invalizi de gr I, II, III) vor călători gratuit și fără limite. Locuitorii altor orașe și sate vor plăti pentru călătorie conform tarifului stabilit".

Fluxul de știri
0