Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Locuitorii din Orhei plătesc mai puţin pentru consumul de apă

© Sputnik / Miroslav RotariRobinet Apa-Canal Chisinau
Robinet Apa-Canal Chisinau - Sputnik Moldova
Abonare
Administraţia din Orhei compensează plata pentru consumul de apă.

CHIȘINĂU, 23 sept — Sputnik. Locuitorii orașului Orhei au primit facturile la apă potabilă pentru luna august 2015. Acestea sunt mult mai mici, față de facturile pentru luna precedentă, datorită compensării cheltuielilor la apă de către Regia Apă Canal-Orhei. 

Пожилая пара, отдыхающая на бульваре - Sputnik Moldova
Republica Moldova
La Orhei se deschid magazinele sociale

“Acest fapt se datorează în primul rând eficientizării managementului întreprinderii Apă Canal-Orhei. Analizând întreaga activitate a regiei, am reușit să depistăm și să eliminăm un șir de cheltuieli și pierderi nemotivate”, a declarat Directorul General interimar al S.A. Regia Apă Canal-Orhei, Victor Perțu.

De exemplu la începutul verii pierderile pe apeduct constituiau 43% din întreg volumul de apă potabilă dobândită. În prezent, s-a reușit reducerea acestui volum până la 31%. 

De asemenea, au fost conectați mai mulți consumatori noi la rețeaua de aprovizionare cu apă și canalizare. 

La Orhei a fost dat startul maratonului „Toamna de Aur” - Sputnik Moldova
Video
La Orhei a fost dat startul maratonului „Toamna de Aur”

„Toate acestea ne-au dat posibilitatea să compensăm 50% din tarif, la o parte din consumul apei potabile pentru locuitorii orașului Orhei din resursele întreprinderii Apă Canal-Orhei. Altfel spus, o parte din apa consumată este plătită de orheieni la jumătate de tarif, adică 8,1 lei, în loc de 16,2 lei pentru un metru cub”, a declarat Perțu.

Potrivit deciziei Consiliului Orășenesc Orhei, începând cu 1 august, s-a aprobat compensarea consumului apei potabile în volum de 4 m3/lună per consumator, din contul Regiei Apă Canal-Orhei.  Compensarea se acordă persoanelor fizice, locuitori ai orașului Orhei, conectați la rețeaua Regiei Apă Canal-Orhei, care nu au restanțe la plata facturilor la ziua intrării în vigoare a regulamentului. 

Fluxul de știri
0