Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon şi Usatîi spun că le mai acordă o şansă guvernanţilor

© SputnikУсатый и Додон на митинге
Усатый и Додон на митинге - Sputnik Moldova
Abonare
Protestatarii cer convocarea în şedinţă extraordinară a Parlamentului şi anunţarea alegerilor parlamentare anticipate. În caz contrar, ei afirmă că vor recurge la acţiuni mult mai radicale decât blocarea circulaţiei pe principala arteră a oraşului

CHIŞINĂU, 3 oct – Sputnik. Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, le-a cerut parlamentarilor să se întrunească duminică într-o şedinţă extraordinară, la care să voteze dizolvarea Parlamentului şi desfăşurarea alegerilor parlamentare anticipate. Dodon a lansat această cerere de pe scena instalată în faţa clădirii Legislativului, acolo unde au loc protestele organizate de formaţiunea sa, în comun cu „Partidul Nostru” al lui Renato Usatâi.

Додон Усатый телемост - Sputnik Moldova
Politică
Usatîi şi Dodon vor dezvălui sâmbătă planul „B”

Preşedintele PSRM a declarat că deputaţii socialişti vor fi mâine la Parlament pentru a participa la această şedinţă. El a dat asigurări că socialiştilor li se vor alătura şi deputaţi din alte grupuri parlamentare.

Dodon a declarat că misiunea protestatarilor este să salveze statul Republica Moldova şi să lichideze regimul oligarhic care îl guvernează astăzi. El a mai menţionat că „dacă oligarhii nu pleacă, atunci tensiunile vor creşte, iar ceea ce a fost ieri (blocarea circulaţiei pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt de către protestatari prin instalarea corturilor — n.r.) este floare la ureche faţă de ceea ce o să urmeze”.

În acest context Igor Dodon a precizat că el nu susţine intrarea protestatarilor cu forţa în clădirea Legislativului, „dar, ca să nu se întâmple asta, deputaţii trebuie să se adune mâine şi să anunţe alegeri parlamentare anticipate”. El a spus că încă exista şansa ca revendicările protestatarilor să fie soluţionate paşnic, prin votul deputaţilor.

Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Renato Usatîi: protestatarii ar putea „intra în clădirea Parlamentului”

Şi preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, care este şi primar al municipiului Bălţi, a vorbit în faţa protestatarilor. El a anunţat că luni aceştia vor debloca circulaţia pe principala arteră a oraşului, care a fost sistată pentru că preşedintele Nicolae Timofti nu şi-a prezentat demisia până vineri, ora 17:00, aşa cum au cerut participanţii la acţiunea de protest organizată de PSRM şi „Partidul Nostru”. Usatîi a menţionat însă că dacă revendicările protestatarilor vor fi şi pe viitor ignorate, atunci ei ar putea să blocheze alte artere ale Capitalei pe parcursul săptămânii următoare.

În cuvântul ţinut în faţa oamenilor, Renato Usatâi a mai afirmat că organizatorii acestei acţiuni de protest constituie cea mai importantă forţă politică din ţară. „Am demonstrat că suntem cea mai mare forţă politică din Moldova, am arătat că putem mobiliza oamenii şi putem acţiona”, a spus preşedintele Partidului Nostru.

Fluxul de știri
0