Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Usatîi şi Dodon vor dezvălui sâmbătă planul „B”

© Sputnik / Мирослав РотарьДодон Усатый телемост
Додон Усатый телемост - Sputnik Moldova
Abonare
Partidul Socialiştilor şi „Partidul Nostru” au anunţat despre amânarea mitingului de protest de duminică. Sâmbătă, aceştia promit să dezvăluie detaliile aşa-zisului plan „B”.

CHIŞINĂU, 2 oct – Sputnik. Liderul Partidului Socialiştilor din Moldova, Igor Dodon, a declarat că sâmbătă, 3 octombrie, va relata împreună cu şeful „Partidului Nostru” despre planul „B” de desfăşurare a acţiunilor de protest.

Duminica trecută, 27 septembrie, la Chişinău a avut loc un miting antiguvernamental de amploare, organizat de PSRM şi “Partidul Nostru”.

Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Politică
Protestatarii i-au amintit lui Nicolae Timofti să demisioneze până vineri

 Opoziţia i-a înaintat un ultimatum şefului statului, cerându-i să-şi dea demisia până vineri, 3 octombrie. Tot atunci, liderii protestatarilor au declarat că în cazul în care revendicările manifestanţilor nu vor fi satisfăcute, aceştia vor pune în aplicare un aşa-zis plan „B”. Dar fără a dezvălui detalii.

„Mâine, sâmbătă, 3 octombrie, ora 14-00, liderul PSRM Igor Dodon şi liderul "Partidului Nostru" Renato Usatîi invită locuitorii Chişinăului şi oaspeţii capitalei, precum şi reprezentanţii mass-media în Orăşelul Victoriei din faţa Parlamentului unde vor fi făcute publice detalii despre Planul „B” — următoarea etapă de proteste, ţinând cont de faptul că Preşedintele RM, Nicolae Timofti, la moment, nu a semnat cererea de demisie”, a scris Dodon pe pagina sa de Fasebook.

Лидеры партии социалистов Игорь Додон и Нашей партии Ренато Усатый возглавили объединившиеся колонны протестующих и направились к парламенту страны. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Mitingul de duminică din faţa Parlamentului se amână

Anterior, s-a anunţat că mitingul de protest al partidelor de opoziţie, planificat pentru duminică, 4 octombrie, se amână pentru o altă zi.

„Pentru a nu le da provocatorilor nici cea mai mică şansă de a ciocni cele două proteste, am decis împreună cu Renato Usatâi să nu desfăşurăm manifestaţii duminica aceasta”, a subliniat Dodon.

În Moldova au loc, de patru săptămâni consecutiv, acţiuni de protest ale societăţii civile şi opoziţiei de centru-stânga.

Actualmente, în preajma clădirii Parlamentului şi Ministerului Agriculturii, unde se desfăşoară un miting cu termen nelimitat al adepţilor PSRM şi „Partidului Nostru”, au fost instalate zeci de corturi. Liderii celor două partide au menţionat anterior că vor apărea corturi şi în faţa altor instituţii de stat.

Fluxul de știri
0