Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Renato Usatîi: protestatarii ar putea „intra în clădirea Parlamentului”

© Sputnik / Мирослав РотарьПротест Додон Усатый
Протест Додон Усатый - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul „Partidului nostru” nu exclude că, dacă autoritățile vor ignora revendicările participanților la protest, gradul de tensionare în societate ar putea crește.

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Liderul „Partidului nostru", Renato Usatîi, nu exclude că protestatarii ar putea trece și la alt gen de acțiuni, dacă autoritățile nu vor reacţiona până vineri la revendicările opoziției și nu îşi vor prezenta demisia.

Anterior, în cadrul conferinței de presă la AIȘR „Sputnik-Moldova", Usatîi a menționat că opoziția are un „plan B" pentru cazul în care președintele Nicolae Timofti nu-și va da demisia până la sfârșitul săptămânii. El nu a precizat în ce constă acest plan, însă a dat asigurări că "va fi bine cu planul B".

В ходе многочисленного митинга движение транспорта в центре столицы было ограничено. В городе образовались пробки. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În corturile din faţa Parlamentului protestează în jur de 700 de oameni

„Vom protesta până în momentul în care vor fi anunțate alegerile anticipate. Dacă nu vom fi auziți, există probabilitatea ca protestatarii să treacă la metode mai radicale. Ei ar putea pătrunde în clădirea Parlamentului sau ar putea picheta locuințele politicienilor din alianța de la guvernare", a declarat Usatîi în emisie directă la un post TV de la Chișinău.

Duminica trecută, la Chișinău a avut loc o manifestație de amploare organizată de Partidul Socialiştilor şi „Partidul nostru". La moment, protestatarii se află în corturile instalate în fața clădirii Parlamentului și a Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare.

Usatîi și Dodon au anunţat anterior că vor fi amplasate corturi și în preajma altor instituții de stat.

Fluxul de știri
0