Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Publicist: atacul din 11 septembrie a lăsat lumii o sumedenie de probleme

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaМесто взрыва Всемирного Торгового центра в Нью-Йорке
Место взрыва Всемирного Торгового центра в Нью-Йорке - Sputnik Moldova
Abonare
Investigarea celor mai de amploare atacuri teroriste care au avut loc la 11 septembrie 2001 în SUA așa și nu a dat un răspuns exhaustiv la întrebarea, cine este vinovat totuşi de aceste crime abominabile. Cu trecerea timpului, numărul întrebărilor și versiunilor nu a devenit mai mic, consideră publicistul Leonid Krutakov.

CHIȘINĂU, 11 sept – Sputnik. La 11 septembrie, în întreaga lume sunt comemorate victimele celor mai de amploare atacuri teroriste din istoria SUA, în urma cărora au decedat trei mii de oameni. În total, au avut loc patru atacuri teroriste care au fost revendicate de Al-Qaida. Două avioane au lovit Centrul comercial internațional din New-York. Încă unul a fost îndreptat asupra Pentagonului. Al 4-lea avion s-a prăbușit în Pennsylvania. Investigaţiile nu au pus deocamdată punctul pe i în chestiunea, cine se face vinovat totuşi de aceste crime abominabile. Dar atacurile teroriste au devenit motiv pentru mai multe operații ale Washingtonului și aliaților săi împotriva statelor suverane. Despre care nu se poate spune că ar fi de succes.

Мигранты на греческом острове Лесбос. Архивное фото - Sputnik Moldova
Spiegel: unii politicieni din RFG acuză SUA pentru criza imigraţiei

Potrivit publicistului şi politologului Leonid Krutakov, există mai multe versiuni ale acestor evenimente tragice, dar e greu de crezut că ar fi fost un atac terorist doar al islamiștilor. ”Dacă până atunci un act terorist influența un număr limitat de oameni, atunci la 11 septembrie atacul terorist a fost transmis pentru prima dată în direct de televiziune, şi nu numai în America ci în întreaga lume. Evident, toată lumea a fost șocată. Pe de o parte, asemenea acțiuni e greu de organizat într-o societate în care activitatea  serviciilor speciale este bine pusă la punct, astfel încât să nu exista scurgere de informații. Vinovat principal a fost numit ”Al-qaida”, baza acesteia s-a aflat o perioadă îndelungată la Washington. Colaboratorul FBI John O”Neil, care s-a ocupat de această bază, a fost concediat în ajun din FBI și, lucru straniu, lucra în calitate de șef al serviciului de securitate al Centrul de comerț internațional.

Конгресс США - Sputnik Moldova
Ex-diplomat SUA: politica Washingtonului împinge lumea către un război nuclear

Acest lucru poate fi calificat ca o necunoaștere totală a planurilor ”Al-qaida”, dar și ca operațiune sub acoperire. Omul a dispărut, se consideră că el a fost acoperit de ruine. Și dacă e să presupunem că atacurile din 11 septembrie au fost organizate inclusiv de serviciile secrete, aceasta nu ar fi o noutate. În istorie astfel de lucruri s-au întâlnit permanent. Ne putem aminti aici de bombardarea Pearl Harbordului, după care SUA au putut intra legal în cel de al Doilea Război Mondial”, a opinat Leonid Krutakov la radio Sputnik.

США – Соединённые Штаты Америки / USA -	The United States of America - Sputnik Moldova
SUA - fals în loc de democrație

Potrivit lui, după atacurile teroriste din 11 septembrie, SUA a început operațiunile active în Orientul Apropiat.

”După acest atac terorist, noi am văzut ce înseamnă terorismul global. Asta le-a permis americanilor să declanșeze operațiuni nu numai în Afganistan, dar și în Iraq, și în Libia, și în Siria. A fost inventat un oarecare dușman, care a legitimat expansiunea SUA în Orientul Apropiat și în mod curios, ”AL-Qaida" și unităţile ei s-au plasat exact în centrul celor mai mari resurse energetice, fapt ce provoacă, de asemenea,   o sumedenie de întrebări”, a remarcat publicistul.

 

Fluxul de știri
0