Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Spiegel: unii politicieni din RFG acuză SUA pentru criza imigraţiei

© SputnikМигранты на греческом острове Лесбос. Архивное фото
Мигранты на греческом острове Лесбос. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Occidentul, în frunte cu SUA, a destabilizat „regiuni întregi”, provocând apariţia grupărilor teroriste şi folosindu-le ulterior în scopurile lor personale, consideră reprezentanţii Partidului de Stânga din RFG

CHIŞINĂU, 8 sept Sputnik. Vicepreşedinţii Partidului de Stânga din Germania, Sahra Wagenknecht şi Dietmar Bartsh consideră că SUA poartă cea mai mare vină pentru criza imigraţiei care a pus stăpânire pe Europa.

„Ţările occidentale, în frunte cu SUA, au destabilizat regiuni întregi, în care au creat posibilitatea apariţiei grupărilor teroriste pe care le-au folosit în propriile scopuri”, se spune în documentul programatic, prezentat de Wagenknecht şi Bartsh.

emigranți - Sputnik Moldova
UE s-ar putea confrunta cu milioane de imigranţi, dacă va ignora cauzele crizei

Documentul a fost examinat luni la şedinţa fracţiunii stângii din Bundestag.

Potrivit lor, unele ţări aliate ale Germaniei au susţinut indirect „grupările criminale”, inclusiv gruparea „Statul Islamic” şi le-au furnizat bani şi armament.

„Această politică iresponsabilă trebuie să înceteze imediat”, se spune în declaraţie.

„Este clar că integrarea sutelor de mii de refugiaţi va fi o provocare pentru statul german şi societatea civilă”, au declarat liderii fracţiunii de opoziţie. Totodată, statul german nu-şi îndeplineşte obligaţiunile în raport cu imigranţii, încercând să transfere povara pe municipalităţi.

„Tensionarea situaţiei în unele oraşe şi municipii pregăteşte terenul pentru intensificarea protestelor rasiste şi escaladarea într-o direcţie periculoasă a acestora, care pot degenera în atacuri asupra căminelor şi taberelor ce adăpostesc refugiaţi. Există şi riscul accentuării unui sentiment negativ în rândul populaţiei", au mai afirmat aceştia.

Wagenknecht a chemat Bundestagul să ceară de la Statelor Unite compensaţii băneşti pentru primirea refugiaţilor.

Fluxul de știri
0