Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zeci de mii de oameni cer urna mobilă – mulți au simptome COVID

© Sputnik / Maxim TopalВыборы президента: Выездная урна прибыла в райбольницу Комрата
Выборы президента: Выездная урна прибыла в райбольницу Комрата - Sputnik Moldova
Abonare
Comisia Electorală Centrală informează că peste 30 de mii de alegători au solicitat urna mobilă pentru ași exercita dreptul la vot.

CHIȘINĂU, 15 nov – Sputnik. Peste 30 de mii de cetățeni cu drept de vot au solicitat votarea cu urna mobilă, informează Comisia Electorală Centrală. Potrivit informației prezentate de CEC, din 27 de circumscripții electorale, până la ora 16:00 a zilei de 14 noiembrie, 31 145 de alegători au solicitat votarea cu urna mobilă.

ЦИК об окончательных результатах первого тура выборов президента РМ - Sputnik Moldova
CEC nu se mai întrunește în ședință pe cazul Dodon

Din numărul total de solicitări, 836 vin din partea alegătorilor cu simptome ale infecției respiratorii COVID19, iar în situația a 30 309 de cazuri, în cereri sunt invocate alte motive.

De precizat, persoanele care din motive de sănătate sau din alte motive temeinice, nu pot veni la secția de votare, pot solicita biroului electoral votarea cu urna de vot mobilă până astăzi, 14 noiembrie curent, ora 18:00. În ziua votării, cererile pot fi făcute în scris până la ora 15:00, dacă se prezintă şi certificat medical. Persoanele care manifestă simptome caracteristice infecției COVID-19 sau se află în autoizolare pot solicita urna mobilă și în ziua alegerilor, până la ora 15:00, fără obligația de a prezenta certificatul medical.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

Fluxul de știri
0