Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Irina Vlah a cerut parlamentului să inițieze prcedura de demitere a președintelui

© Sputnik / OsmatescoИрина Влах
Ирина Влах - Sputnik Moldova, 1920, 03.06.2024
Abonare
Irina Vlah a declarat că deputații au suficiente motive să ia în considerare acțiunile echipei lui Sandu prin prisma uzurpării puterii de stat.
CHIȘINĂU, 3 iunie – Sputnik. Fondatoarea Platformei Moldova, ex-bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, consideră că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, nu apără democrația în țară.
„Echipa Maei Sandu a instaurat de facto o adevărată dictatură în țară, în care cele mai elementare drepturi ale omului sunt încălcate - de la libertatea de exprimare la libertatea de asociere”, a spus fostul bașcan al Găgăuziei.
Ea a subliniat că jurământul președintelui care îl obligă să apere democrația, drepturile și libertățile omului a fost grav încălcate de Maia Sandu.

„Mai mult, datorită deciziilor și conviețuirii ei am primit în guvern cea mai antidemocratică și nerușinată conducere din întreaga istorie a independenței Republicii Moldova”, a declarat fondatoarea Platformei Moldova.

Vlah crede că toate faptele de mai sus stau la baza analizării acțiunilor echipei Maei Sandu prin prisma uzurpării puterii de stat.
De asemenea, aceasta și-a exprimat încrederea că deputații PAS fie o vor înlătura pe Maia Sandu, fie vor fi trași la răspundere pentru acțiunile lor în viitor.
Fluxul de știri
0