România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ce se schimbă pentru moldoveni la trecerea frontierei cu România?

© Sputnik / Rodion ProcaPunctul de trecere a frontierei Albița, România
Punctul de trecere a frontierei Albița, România - Sputnik Moldova, 1920, 15.04.2024
Abonare
Ce se schimbă pentru moldoveni la trecerea frontierei cu România în contextul intrării țării vecine în spațiul Schengen?
CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Regulile de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova, în contextul intrării României în spațiul Schengen, nu s-au modificat.
Persoanelor le este autorizată trecerea frontierei în baza acelorași documente ca și până în prezent. Reiterăm că condițiile de intrare în statele membre UE/Schengen pentru resortisanții țărilor non-membre UE sunt următoarele:
1) să fie în posesia unui document de călătorie valabil care să permită titularului să treacă frontiera și care să fie valabil pentru o perioadă de cel puțin trei luni de la data preconizată a plecării de pe teritoriul statelor membre, precum și să fi fost eliberat în ultimii 10 ani.
2) să justifice scopul și condițiile șederii planificate și să dispună de mijloace de subzistență suficiente, atât pentru durata șederii planificate, cât și pentru întoarcerea în țara de origine sau pentru tranzitul către o țară terță în care admisia este garantată, sau să fie în măsură să dobândească legal respectivele mijloace.
Кишеневцы на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Societate
BNS avertizează asupra tentativelor de fraudă sub pretextul recensământului
Fluxul de știri
0