Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

BNS avertizează asupra tentativelor de fraudă sub pretextul recensământului

© Sputnik / OsmatescoКишеневцы на улицах города
Кишеневцы на улицах города - Sputnik Moldova, 1920, 14.04.2024
Abonare
BNS a avertizat asupra unor tentative de fraudă sub pretextul unui recensământ al populației.
CHIȘINĂU, 14 aprilie - Sputnik. Biroul Național de Statistică (BNS) din Moldova a publicat un avertisment în care precizează că în chestionarele de recensământ nu există întrebări despre datele bancare, iar toate datele sunt colectate doar prin interviuri personale, nu prin telefon.
"În cadrul recensământului, răspunsurile sunt luate doar de persoane care lucrează la Biroul Național de Statistică. Persoana care efectuează recensământul este obligată să prezinte o carte de identitate și să poarte haine cu sigla", a precizat agenția.
Precizarea a fost făcută în legătură cu sesizările populației privind apelurile telefonice pentru clarificarea datelor bancare sub pretextul colectării datelor pentru recensământ.
Agenția a reamintit că identitatea recenzorului de recensământ poate fi verificată prin apelarea liniei verzi la numărul de telefon indicat pe site-ul oficial al BNS.
Recensământul populației și al locuințelor a început în Republica Moldova la 8 aprilie. Acesta va dura trei luni și se va încheia pe 7 iulie. Participarea la sondaj este obligatorie pentru locuitorii țării. În acest an, pentru prima dată, chestionarele vor fi completate în format electronic. Rezultatele preliminare ale recensământului vor fi anunțate nu mai devreme de ianuarie 2025.
Fluxul de știri
0