Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA încearcă să creeze o forță de opoziție în Ungaria, a spus un expert

© AP Photo / MTI, Lajos SoosMiting la Budapesta, imagine din arhivă
Miting la Budapesta, imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2024
Abonare
Expert Spätle: SUA încearcă să creeze o nouă forță de opoziție în Ungaria
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Statele Unite încearcă să creeze o nouă forță de opoziție în Ungaria înainte de alegerile prezidențiale din noiembrie, care să ajute anumite cercuri americane să facă presiuni asupra guvernului premierului ungar Viktor Orban, astfel încât să finanțeze mitinguri antiguvernamentale, a declarat expertul politic maghiar Georg Spötle pentru RIA Novosti.
Sâmbătă a avut loc la Budapesta un miting care a cerut demisia guvernului, la care au participat câteva zeci de mii de oameni. Organizatorul acțiunii a fost avocatul Peter Magyar, fost angajat al organizațiilor guvernamentale maghiare și fostul soț al fostului ministru al Justiției al Ungariei Judit Varga, care a fost nevoită să demisioneze în februarie din cauza unui scandal care a implicat grațierea unui bărbat. implicat în pedofilie. El a spus că va crea un nou partid politic care să participe la alegerile pentru Parlamentul European. În discursul său, Magyar a criticat guvernul Orbán și a acuzat autoritățile maghiare de corupție.
"Totul este foarte asemănător cu campania americană. Astfel de evenimente pe care Magyar le-a desfășurat în ultimele săptămâni - cu scenă, iluminat, muzică și cântăreți - necesită sute de milioane de forinți, el nu are astfel de bani. Oamenii erau adus din provincii în autobuze. Magyar însuși a spus într-un interviu că are contact cu ambasadorul SUA prin intermediari”, a spus Spätle.
Potrivit acestuia, în primele discursuri în care au criticat sistemul de putere din Ungaria după demisia fostei sale soții, Magyar a fost sincer, iar apoi „cineva s-a ridicat în spatele lui”.
"America este interesată de schimbările pe termen lung în Ungaria, nu de cele pe termen scurt. Au foarte puțin timp. Acum se pare că Donald Trump va câștiga alegerile prezidențiale acolo. Dar până atunci, este timp pentru a crea o nouă opoziție în Ungaria care va dura mult timp pentru a ajuta un anumit cerc de interese americane. Au nevoie de o nouă față în politica de opoziție maghiară, vor încerca să-l finanțeze pe Peter Magyar, este tânăr, arată bine și este plăcut de mulți", a remarcat expertul.
Donald Trump și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2024
Internațional
Orban ar dori ca Trump să redevină președintele SUA
Fluxul de știri
0