Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban ar dori ca Trump să redevină președintele SUA

© AP Photo / Manuel Balce CenetaDonald Trump și Viktor Orban
Donald Trump și Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 09.03.2024
Abonare
Orban: Ar fi mai bine pentru întreaga lume dacă Trump ar redeveni președintele SUA
CHIȘINĂU, 9 mart – Sputnik. Ar fi mai bine pentru întreaga lume ca fostul președinte american Donald Trump să se întoarcă la Casa Albă, pentru că în timpul președinției sale nu au existat conflicte în Orientul Mijlociu și în Ucraina, a spus premierul ungar Viktor Orban.
Vineri seara Trump l-a găzduit pe Orban la proprietatea sa din Mar-a-Lago. Discuțiile dintre cei doi și delegațiile lor au durat aproximativ o oră, urmate de cină și un concert.
„Președintele Trump a fost președintele lumii. A fost respectat în lume și, prin urmare, a creat condițiile pentru pace. În timpul președinției sale a fost pace în Orientul Mijlociu, precum și pace în Ucraina. Nici astăzi nu ar fi război dacă era încă președinte "SUA. Am convenit că va fi pace atunci când vor fi lideri mondiali care vor pacea. Sunt mândru că Ungaria este una dintre aceste țări", a spus Orban într-un mesaj video postat pe o rețelea de socializare.
Orbán a mai spus că comerțul dintre Ungaria și SUA a depășit nouă miliarde de dolari, dar Budapesta mizează pe „un nou impuls în relațiile comerciale dintre Ungaria și SUA” dacă Trump se întoarce la Casa Albă.
Башкан Гагаузии Евгения Гуцул - Sputnik Moldova, 1920, 08.03.2024
Politică
Bașcanul Găgăuziei a revenit în Moldova după o vizită efectuată în Rusia
Fluxul de știri
0