Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Șor a declarat că PAS a îngropat posibilitatea cooperării cu Rusia

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaIlan Șor
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2024
Ilan Șor
Abonare
Șor: PAS a îngropat bazele cooperării politice și economice cu Federația Rusă
CHIȘINĂU, 7 apr – Sputnik. Politicianul de opoziție din Republica Moldova, Ilan Șor, consideră că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) de guvernământ a îngropat posibilitatea cooperării politice și economice cu Rusia, așa că situația actuală trebuie corectată în viitor.
"Astăzi se împlinesc 32 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre Republica Moldova și Rusia. Acesta este un moment important în istoria țării noastre; au fost create bazele pentru continuarea cooperării politice și economice, pe care actualul guvern, însă, a îngropat-o cu succes", a scris Șor sâmbătă pe canalul său de Telegram.
Potrivit acestuia, parteneriatul cu Rusia este necesar pentru a restabili sfera socială și economia Moldovei, prin urmare susținătorii lui Șor dezvoltă legături cu Moscova.

"Viitorul nostru nu este în UE și NATO. Viitorul nostru este interacțiunea productivă cu Rusia, CSI și EAEU. Fiecare persoană rezonabilă din țara noastră înțelege și recunoaște acest lucru. Lăsați PDS să continue să ardă poduri cu Rusia. Le vom restabili , fă-i și mai puternici și de încredere”, a subliniat el.

Relațiile dintre Rusia și Moldova au început să se deterioreze după ce președintele Maia Sandu, care aderă la o politică pro-europeană, a ajuns la putere în republică la sfârșitul anului 2020. Secretarul de presă al președintelui rus Dmitri Peskov a declarat că Moldova, sub actualele autorități, se străduiește să devină o țară neprietenoasă pentru Rusia. Moscova solicită Chișinăului să asculte interesele propriilor cetățeni și să nu împiedice dezvoltarea contactelor umane și a legăturilor interregionale cu Rusia. Ministerul rus de Externe a cerut autorităților moldovenești să oprească retorica confruntatoare anti-rusă în țară. Aceștia au adăugat că Moscova este hotărâtă să aibă relații de prietenie cu Moldova și nu este mulțumită că această țară este folosită de Occident în scopuri anti-ruse.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Moldova și Rusia
Popșoi: Moldova nu va introduce vize pentru spațiul CSI, inclusiv pentru Rusia
Fluxul de știri
0