Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Popșoi: Moldova nu va introduce vize pentru spațiul CSI, inclusiv pentru Rusia

© Sputnik / OsmatescoMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Mihai Popșoi
Abonare
Popșoi: Moldova nu va introduce vize pentru spațiul CSI, inclusiv pentru Rusia
CHIȘINĂU, 6 apr - Sputnik. Republica Moldova nu intenționează să introducă regim de vize cu țările CSI, cu Rusia, susține ministrul moldovean de Externe, Mihai Popșoi.
Deputații Parlamentului Republicii Moldova analizează un proiect de lege pentru denunțarea acordului privind călătoriile fără viză pentru cetățenii țărilor CSI, care, potrivit forțelor de opoziție, ar putea duce la introducerea unui regim de vize cu Rusia și țările Comunității.
„Nu, este imposibil (regimul de vize cu țările CSI, cu Federația Rusă - n.red.) atâta timp cât nicio țară nu denunță acordul privind libera circulație, nu există astfel de riscuri. Cel puțin, nu există astfel de planuri la noi” - a spus Mihai Popșoi în cadrul unei emisiuni televizate.
El a menționat că acordul privind călătoriile fără viză pentru cetățenii țărilor CSI este inutil, deoarece a fost denunțat de Rusia, Kazahstan și alte țări.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 06.04.2024
Moldova și Rusia
Moscova a comentat noul atac cu dronă asupra unui obiect din regiunea transnistreană a RM
Fluxul de știri
0