Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Printre principalii parteneri comerciali ai Rusiei nu a rămas nicio țară occidentală

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 07.04.2024
Abonare
Printre principalii parteneri comerciali ai Rusiei nu a rămas nicio țară occidentală
CHIȘINĂU, 7 apr - Sputnik. Printre principalii parteneri comerciali ai Rusiei nu au mai rămas țări occidentale printre principalii parteneri comerciali ai Rusiei: Germania, cu o cifră de afaceri comercială de 12 miliarde de dolari, a căzut din primele 5, iar China, India și Turcia au devenit lideri, potrivit unei analize RIA Novosti a datelor privind comerțul exterior al Rusiei.
China a rămas anul trecut cel mai mare partener comercial al Rusiei, cu o cifră de afaceri record de 240,1 miliarde de dolari. India a urcat pe locul al doilea de pe locul cinci datorită creșterii comerțului cu Rusia de 1,8 ori - la 64,9 miliarde de dolari. Türkiye închide primele trei cu 56,5 miliarde de dolari.
Belarus este pe locul al patrulea, cu o cifră de afaceri comercială însumând aproximativ 55 de miliarde de dolari la sfârșitul anului trecut. Și Kazahstanul a urcat pe locul cinci de pe locul opt, cu 26 de miliarde de dolari. Aceste cinci țări au reprezentat anul trecut 60% din cifra de afaceri totală a Rusiei.
Al doilea cinci include acum Coreea de Sud cu o cifră de afaceri comercială de 15 miliarde de dolari și Germania cu 12,2 miliarde de dolari. Emiratele Arabe Unite, cu care comerțul rusesc ar putea crește la 12,1 miliarde (pe baza datelor pentru nouă luni), au ajuns pe locul opt, în timp ce în urmă cu un an erau pe locul 16. Brazilia (11,3 miliarde de dolari) a urcat pe locul nouă de la 17 cu un an în urmă, în timp ce Olanda, dimpotrivă, a pierdut patru poziții și a coborât pe locul zece (9,9 miliarde).
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Economie
Bolea: niciunul dintre acordurile cu CSI în domeniul agriculturii nu a fost anulat
Fluxul de știri
0