Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Bolea: niciunul dintre acordurile cu CSI în domeniul agriculturii nu a fost anulat

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaVladimir Bolea
Vladimir Bolea - Sputnik Moldova, 1920, 05.04.2024
Abonare
Ministrul Agriculturii a confirmat că Moldova nu s-a retras din acordurile cu CSI în domeniul agriculturii.
CHIȘINĂU, 5 apr - Sputnik. Moldova nu s-a retras din niciunul dintre acordurile CSI în domeniul agriculturii. Acest lucru a fost declarat de șeful ministerului de resort, Vladimir Bolea.
"Sunt 24 de acorduri încheiate de Ministerul Agriculturii (de către Moldova în cadrul CSI - n.r.). Toate se referă la recunoașterea certificatelor fitosanitare și veterinare", a declarat ministrul pentru Jurnal TV.
Totodată, el a menționat că instituția pe care o conduce are un acord cu Ministerul Afacerilor Externe pentru a semna acorduri bilaterale cu fiecare dintre aceste state din CSI.
"Astăzi exportăm circa 50 la sută din strugurii, merele, vinurile noastre în vrac pe piața CSI. Acest lucru (retragerea din acordurile cu CSI - n.r.) va însemna că într-o secundă vom opri activitatea economică a mii de agenți economici", a subliniat Bolea.
Parlamentul de la Chișinău a denunțat 20 de acorduri cu CSI în 2023. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că autoritățile moldovenești au identificat peste 119 acorduri semnate în cadrul CSI care "nu reprezintă o valoare pentru cetățenii republicii". Potrivit lui, au fost inițiate proceduri legale pentru anularea a 79 dintre aceste documente.
Până la începutul anului 2023, când a început procesul de denunțare, Republica Moldova era parte la 282 de tratate în cadrul CSI.
Fluxul de știri
0