Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul Recean majorează cu câteva sute de lei indemnizațiile veteranilor

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaGuvernul Recean în ședință
Guvernul Recean în ședință - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2024
Abonare
Guvernul Recean majorează cu câteva supe de lei indemnizațiile veteranilor
CHIȘINĂU, 2 mart – Sputnik. Guvernul, ai cărui miniștri ridică lunar salarii de zeci de mii de lei, a anunțat că majorează alocațiile pentru toți veteranii de război și familiile acestora din Republica Moldova.
Executivul a decis majorarea îndemnizațiilor și alocațiilor oferite pentru cei care au participat în conflicte militare sau lichidarea unor catastrofe tehnogene. Astfel, participanții celui de-al Doilea Război Mondial vor primi alocații lunare majorate cu 250 de lei, ceea ce va constitui circa 2050 de lei.
În același timp, aceștia vor beneficia de o îndemnizație unică de câte 10.000 de lei, iar de 5000 de lei vor beneficia persoanele antrenate la strângerea munițiilor și a tehnicii militare, la deminarea teritoriului și a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Proiectul mai prevede că victimele acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova, ale acțiunilor de luptă pe teritoriul altor state sau ale acțiunilor de luptă pe timp de pace vor beneficia de alocații lunare majorate de la 1625 la 1850 de lei, în funcție de gradul de dizabilitate.
Participanții la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobîl vor beneficia de alocații cu 250 de lei mai mari decât în prezent - în valoare de până la 1600 de lei.
În total, pentru ajutorul material anual au fost alocate mijloace financiare de peste 9,9 milioane de lei, iar pentru majorarea cuantumului alocațiilor lunare de stat pentru veteranii de război - 82 milioane de lei.
Amintim că recent miniștrilor din guvernul PAS, dintre care niciunul nu a apărat țara cu arma în mâini, le-au fost majorate salariile practic de două ori. Aceștia ridică circa 50 de mii de lei lunar.
Dorin Recean și Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 02.03.2024
Politică
Recean și Popșoi participă la Forumul Diplomației de la Antalya
Fluxul de știri
0