Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Opoziția moldovenească nu va avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din 2024

© SputnikAlegeri, secție de votare, numărarea voturilor
Alegeri, secție de votare, numărarea voturilor - Sputnik Moldova, 1920, 26.02.2024
Abonare
Opoziția moldovenească n-a reușit să susțină un singur candidat la alegerile prezidențiale din acest an
CHIȘINĂU, 26 feb - Sputnik. Partidele de opoziție vor avea candidați proprii în primul tur de scrutin. Abia în turul doi există o posibilitate teoretică de unire a opoziției în jurul unui singur candidat ca alternativă actualului șef al statului Maia Sandu.
Cel mai devotat luptător pentru aglutinarea opoziției în jurul unui singur candidat a fost Ion Chicu. El n-a insistat deloc asupra propriei candidaturi ca figură promovată de opoziția unită. Însă după ce negocierile au eșuat, Chicu a anunțat că va fi nevoit să candideze din partea formațiunii pe care o conduce – Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei – la funcția de președinte al Moldovei.
După anunțul că unul dintre posibilii pretendenți la șefia statului va fi Ion Chicu urmează să își anunțe candidații și PSRM, PCRM, blocul CUB-PPDA, Partidul „Renaștere”, MAN-ul condus de primarul Chișinăului Ion Ceban, „Partidul Nostru, ”de asemenea Irina Vlah ar putea fi încă un candidat și alții.
Конференция Республика Молдова после PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Politică
PDCM va participa la următoarele alegeri prezidențiale având propriul candidat
Fluxul de știri
0