Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

PDCM va participa la următoarele alegeri prezidențiale având propriul candidat

© Sputnik / OsmatescoКонференция "Республика Молдова после PAS"
Конференция Республика Молдова после PAS  - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2024
Abonare
Formațiunea politică condusă de fostul premier Ion Chicu a decis să participe la alegerile prezidențiale din acest an având propriul candidat
CHIȘINĂU, 25 feb - Sputnik. Partidul Dezvoltării și Consolidării din Moldova (PDCM), condus de fostul premier Ion Cicu, își va desemna propriul candidat la alegerile prezidențiale care vor avea loc în toamna acestui an. Decizia a fost luată în cadrul ședinței Comitetului Executiv Central al partidului.
„Progresul modest realizat în procesul de identificare/convingere a unui potențial candidat comun, precum și termenii restrânși rămași până la exercițiul electoral prezidențial, reduce substanțial oportunitatea acestei opțiuni, precum și șansele oferite de forțele politice de opoziție poporului nostru de a salva țara de regimul dictatorial antinațional și servil străinilor”, este menționat în comunicatul PDCM.
De asemenea, PDCM și-a exprimat poziția față de referendumul european inițiat de Maia Sandu. Membrii formațiunii au subliniat că vor cere ca acesta să fie organizat doar în condițiile în care astfel de plebiscite au fost organizate în marea majoritate a statelor membre ale UE, adică după finalizarea procesului de negocieri.
Fluxul de știri
0