Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul alocă 1,6 miliarde de lei pentru drumurile naționale ale Moldovei

© Sputnik / Ilya Naymushin / Accesați arhiva multimediaDrumuri, lucrări de asfaltare, șantier rutier
Drumuri, lucrări de asfaltare, șantier rutier - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2024
Abonare
Aproape 6000 de kilometri de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate în anul curent
CHIȘINĂU, 7 feb – Sputnik. Guvernul alocă peste 1,6 miliarde de lei pentru întreținerea și reparația drumurilor publice naționale, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Potrivit unui comunicat oficial al instituției, aproape 6000 de kilometri de drumuri publice naționale urmează să fie întreținute și reparate în anul curent.
Din suma totală de 1,6 miliarde de lei, aproape 367 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea curentă a drumurilor publice naționale pe timp de vară, iar pentru perioada de iarnă - peste 90 de milioane de lei.
Peste 184 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru lucrări și servicii de întreținere periodică, aproape 59 milioane de lei - pentru lucrări privind reparații la drumuri și poduri, iar peste 737 milioane de lei sunt preconizați pentru reparații capitale ale drumurilor și podurilor.
Mijloacele financiare vor fi repartizate pentru elaborarea și adaptarea documentelor normative, executarea lucrărilor de proiectare și a lucrărilor cadastrale, evaluarea drumurilor, podurilor și procurarea terenurilor.
Asfaltare - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Economie
„Administrația de Stat a Drumurilor” va fuziona întreprinderile regionale pentru drumuri
Fluxul de știri
0