Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

„Administrația de Stat a Drumurilor” va fuziona întreprinderile regionale pentru drumuri

© Sputnik / Игорь Агеенко / Accesați arhiva multimediaAsfaltare
Asfaltare - Sputnik Moldova, 1920, 30.03.2023
Abonare
Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale anunță că procesul de administrare a drumurilor naționale va fi îmbunătățit și că în acest sens Guvernul a aprobat modificări la un șir de acte normative.
CHIȘINĂU, 30 mart - Sputnik. Îmbunătățirile presupun modificări la Legea drumurilor. Conform acestora Î.S. „Administrația de Stat a Drumurilor” (ASD) va fi reorganizată prin fuziune cu cele 10 întreprinderi regionale de întreținere a drumurilor. În locul ASD este creată societatea pe acțiuni cu capital integral de stat S.A. ,,Administrația Națională a Drumurilor” (AND).
„În același timp, modificările la Legea fondului rutier vizează mecanismul de repartizare a mijloacelor fondului, precum și responsabilitățile de administrare și utilizare a acestora conform destinației. În mod special, sunt clarificate aspectele privind asigurarea transparenței în gestionarea mijloacelor financiare alocate din Fondul rutier administrației publice locale de nivelul doi”, mai anunță ministerul de resort.
Modificările aprobate vizează și Legea privind autorizarea executării lucrărilor de construcție, în particular a celor care pot fi realizate fără certificat de urbanism pentru proiectare și fără autorizație de construcție. Acestea sunt lucrările de întreținere de rutină, întreținere periodică, reparații ale infrastructurii căilor de comunicații, cu menținerea traseelor, suprafețelor și categoriei tehnice de drum.
Totodată, documentul prevede revizuirea indicilor privind masa și dimensiunile maxime admise ale vehiculelor pe drumurile publice, dar și clasificarea drumurilor după acest criteriu.
Tehnică agricolă - Sputnik Moldova, 1920, 29.03.2023
Societate
Un grup de fermieri români au mers să protesteze la Bruxelles
Fluxul de știri
0