Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cristina Gherasimov merge azi la Bruxelles

© Photo : Preşedinţia Republicii MoldovaCristina Gherasimov
Cristina Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2024
Abonare
Cristina Gherasimov merge azi la Bruxelles
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. După ce alaltăieri a depus jurământul, noul viceprim-ministru pentru integrare europeană și coordonatoare a activității Biroului pentru Integrare Europeană din cadrul Cancelariei de Stat, Cristina Gherasimov, a anunțat că pe 7 februarie, împreună cu o echipă din cadrul Guvernului Republicii Moldova și ministerele de resort, va întreprinde prima vizită de lucru la Bruxelles.
Aceasta are scopul de a discuta următorii pași în procesul de negocieri și de a demara prima etapă a acestuia: evaluarea conformității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene, cunoscută sub denumirea de screening.
Cristina Gherasimov are programate întrevederi cu mai mulți oficiali europeni, inclusiv cu șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE, Gert-Jan Koopman.
De asemenea, va participa la o întâlnire cu membrii clubului Moldova-UE, din care fac parte cetățeni activi ai țării noastre stabiliți la Bruxelles.
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Politică
Ministrul de Externe Mihai Popșoi a primit asigurări de sprijin la București
Fluxul de știri
0