Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul de Externe Mihai Popșoi a primit asigurări de sprijin la București

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2024
Abonare
Noul ministru de Externe Mihai Popșoi: „România va continua să ne acorde sprijin cuprinzător și solid în proiectele care vizează bunăstarea cetățenilor Republicii Moldova”
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. „România va sprijini în continuare Republica Moldova și va fi un partener apropiat în toate inițiativele menite să ajute la aprofundarea proceselor de reformă, la dezvoltarea și modernizarea economiei, la sporirea bunăstării și prosperității cetățenilor, la consolidarea stabilității și securității”, anunță serviciul de presă al diplomației moldovenești.
E un anunț straniu. Așa ceva poate să declara partea română, care promite ceva Moldovei. Iar instituția din Republica Moldova ar putea spune doar că ministrul Popșoi a primit asigurări de sprijin din partea oficialilor de la București.
Riscăm să presupunem că odată cu plecarea lui Nicu Popescu de la cârma diplomației de la Chișinău s-au mai concediat și unii dintre cei care mai știau câte ceva carte și aveau idee cum trebuie să fie scris un comunicat oficial, ca să nu ne facem cu totul de râs și să nu părem o țară condusă de niște agramați.
Dar să revenim la comunicatul Ministerului Afacerilor Externe condus actualmente de necunoscutul politician Mihai Popșoi, care deși a stat ani de zile în prezidiul parlamentului tot un quasi-anonim a rămas. Dacă vom citi textul lung de pe pagina ministerului cu pricina, vom afla, peste câteva rânduri, că, de fapt, domnul Popșoi s-a întâlnit la București cu omologul său român, doamna Odobescu. La fel de degradant este și faptul că în tot comunicatul nu este niciodată pomenit prenumele doamnei Odobescu, ci doar o singură dată numele.
În rest comunicatul reproduce un citat lung din marele diplomat moldovean Mihai Popșoi, aflat în prima sa vizită oficială peste hotare în România.
Cristina Gherasimov, viceprim-ministra pentru integrare europeană, a depus jurământul de învestire în funcție - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2024
Politică
Vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov, a depus jurământul
Fluxul de știri
0