Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vom avea un Institut Public de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară

© Sputnik / Mihai CarausSectorul zootehnic din Moldova
Sectorul zootehnic din Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2023
Abonare
Institutul Public de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară va fi creat prin reorganizarea institutelor științifico-practice din subordinea ministerului și a Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante.
CHIȘINĂU, 2 dec - Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare anunță că în scopul creării unui cadru favorabil pentru inovare și cercetare, va institui Institutul Public de Cercetări Aplicative în Agricultură și Medicină Veterinară prin reorganizarea institutelor științifico-practice din subordinea ministerului și a Comisiei de Stat pentru Testarea Soiurilor de Plante.
Sursa oficială subliniază prin intermediul serviciului său de presă cp pentru a identifica și implementa cele mai eficiente procese de transformare, la minister a avut loc o ședință cu reprezentanții mediului de afaceri și a comunității academice din domeniul vinificație și tehnologii alimentare, unde au fost puse în discuții structura organizatorică și necesitățile de ajustare, astfel încât noul institut să răspundă la noile tendințe din domeniul științei și cercetării.
„Aceste întâlniri oferă oportunitatea de a discuta idei, de a afla păreri și preocupări ale reprezentanților din sectorul agricol. Scopul discuțiilor este de a examina diferite perspective de dezvoltare a științei și cercetării, reieșind din necesitățile și provocările sectorului agricol”, a menționat viceprim-ministrul Vladimir Bolea.
Livadă - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Economie
Mai multe categorii de beneficiari vor fi eligibili pentru „Livada Moldovei”
Fluxul de știri
0