Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Mai multe categorii de beneficiari vor fi eligibili pentru „Livada Moldovei”

© Sputnik / Irina LeahovaLivadă
Livadă - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Abonare
Agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări în cadrul proiectului.
CHIȘINĂU, 29 nov - Sputnik. Guvernul Republicii Moldova anunță că a aprobat ratificarea Acordului cu Banca Europeană de Investiții (BEI) privind extinderea activităților eligibile în cadrul Proiectului „Livada Moldovei”. Asta înseamnă că agricultorii ramurilor horticultură, viticultură, zootehnie, acvacultură și producție piscicolă, turism, apicultură și sectorul de culturi cerealiere vor putea accesa finanțări în cadrul proiectului.
De asemenea, în urma negocierilor, s-a decis majorarea plafonului finanțării de la 10% la 15% din suma împrumutului BEI pentru componentele de laboratoare, educație, cercetare și siguranța alimentelor.
Implementarea Proiectului „Livada Moldovei” a început în anul 2016, iar contractul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Banca Europeană de Investiții avea o valoare de 120 de milioane de euro. Până acum, au fost valorificate 92 de milioane de euro. În scopul valorificării tuturor resurselor, activitățile investiționale vor fi extinse până în luna mai, anul 2025.
Mandarine - Sputnik Moldova, 1920, 29.11.2023
Rusia
În Rusia s-au ieftinit mandarinele cu circa o lună înainte de Anul Nou.
Fluxul de știri
0