Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Semnal din Ungaria privind Ucraina

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 02.12.2023
Abonare
Viktor Orbán a declarat că aderarea Ucrainei la UE nu coincide intereselor naționale maghiare.
CHIȘINĂU, 2 dec – Sputnik, Marius Holdeanu. În acest moment, aderarea Ucrainei la UE şi începerea negocierilor de aderare nu coincid cu interesele naţionale ale Ungariei; Uniunea Europeană ar trebui mai întâi să încheie un acord de parteneriat strategic cu Ucraina, iar sprijinirea ţării ar trebui rezolvată într-un mod transparent, în afara bugetului UE, a declarat prim-ministrul ungar Viktor Orbán la postul de radio Kossuth.
Viktor Orbán recomandă ca la următoarea întâlnire a liderilor UE, care va avea loc peste două săptămâni, să nu fie luată nicio decizie cu privire la negocierea aderării Ucrainei la UE. Potrivit premierului maghiar, este o greşeală faptul că cei din Comisia Europeană insistă ca premierii să includă acest subiect pe ordinea de zi.
Acest subiect nu trebuie inclus pe ordinea de zi, iar Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că faptul că întâlnirea a fost prost pregătită este responsabilitatea sa, a spus prim-ministrul ungar. Comisia a propus să începem negocierile privind aderarea Ucrainei, însă acest lucru nu coincide cu interesele multor state membre şi cu siguranţă nu coincide cu cele ale Ungariei, a specificat Orbán. “Iar noi suntem într-o situaţie suficient de bună pentru a şi avea curajul să spunem asta, indiferent de cât de multă presiune se pune pe noi”, a spus şeful guvernului de la Budapesta.
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 01.12.2023
Internațional
Pericol grav pentru Ucraina
Fluxul de știri
0