România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

România: președintele Iohannis în ultima etapă a turneului său african

© Photo : Președintele RomânieiPrimirea lui Klaus Iohannis de către Președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial
Primirea lui Klaus Iohannis de către Președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
Primirea lui Klaus Iohannis de către Președintele Republicii Cabo Verde, José Maria Neves, la Palatul Prezidențial. Foto de arhivă
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ca și vacanțele, și vizitele de lucru au un început și un sfârșit. Președintele Iohannis începe vizita în Senegal, ultima etapă a turneului său african. Vineri se va întoarce în România unde se va bucura de...weekend cu zăpadă la munte.
BUCUREȘTI, 21 noi -Sputnik. Preşedintele Klaus Iohannis începe, marţi, vizita oficială pe care o efectuează până joi în Republica Senegal, cu care încheie turneul în Africa.
Potrivit agendei, marţi, şeful statului va vizita Asociaţia senegaleză pentru protejarea copiilor cu deficienţe mintale (ASEDEME), Centrul Aminata Mbaye – Grand-Yoff, din Dakar. Miercuri, preşedintele Iohannis va vizita Insula Goree, patrimoniu UNESCO, fost avanpost al comerţului cu sclavi, unde se va întâlni cu oficialităţile locale. De asemenea, va vizita Casa de sclavi „Maison des Esclaves” şi Liceul de fete Mariama Ba.
Joi, Klaus Iohannis va fi primit de omologul său din Senegal, Macky Sall, la Palatul Prezidenţial. Cei doi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, urmate de declaraţii de presă comune. Cu această ocazie vor fi semnate documente oficiale.
Vzita de stat a președintelui Klaus Iohannis în Kenya, Africa - Sputnik Moldova, 1920, 21.11.2023
România
De ce e comprimis Iohannis?
Şeful statului va participa tot joi la inaugurarea Casei Naţiunilor Unite din Senegal, împreună cu preşedintele Republicii Senegal, Macky Sall, şi la vernisajul expoziţiei „Măşti tradiţionale africane – Măşti tradiţionale româneşti”, organizată în cooperare cu Muzeul Ţăranului Român, la Muzeul Civilizaţiilor Negre din Dakar. Preşedintele Iohannis va avea şi o întâlnire cu foşti studenţi din Senegal care au învăţat în România.
Preşedintele Klaus Iohannis a început turneul în Africa pe 14 noiembrie cu vizita de stat în Kenya. Ulterior, şeful statului a efectuat vizite de stat în Tanzania şi Cabo Verde.
Fluxul de știri
0